Iedere ochtend een kopje koffie voordat je gaat ontbijten is lekker, right? Je krijgt er namelijk mega veel energie van. Veel mensen eten liever geen ontbijt, maar kunnen niet zonder hun dagelijkse morning coffee. Maar eerst een kop koffie voor je ontbijt blijkt dus helemaal niet goed voor je te zijn volgens onderzoek. De eerste kop koffie zorgt er namelijk voor dat je lichaam de glucose niet goed kan verwerken en laat glucose er nou net voor zorgen dat jij energie krijgt. What…

Het onderzoek

Er is een onderzoek uitgevoerd bij 29 gezonde deelnemers. De eerste testronde mochten de deelnemers 3 nachten lang gewoon 8 uur slapen en opstaan met een zoet drankje als ontbijt. De tweede ronde werden de deelnemers ’s nachts vaker wakker gemaakt en kregen ze hetzelfde zoete drankje als ontbijt. Bij de derde testronde werden de deelnemers ook vaker wakker gemaakt en kregen ze als eerste een kop koffie en daarna hetzelfde zoete drankje als ontbijt. Wat was het resultaat?

Wat doet koffie met je lichaam?

Bij het onderzoek is gekeken naar hoe de lichamen van de deelnemers hierop hebben gereageerd. Wanneer de deelnemers hun dag begonnen met een kop koffie, werd de glucose in hun lichaam slechter afgebroken. De glucose in je lichaam zorgt ervoor dat je meer energie hebt op een dag. Heel gek eigenlijk, want wanneer je een nacht slecht hebt geslapen snak je echt naar een goede kop koffie.

Dit is de oplossing voor jou!

Koffie voor je ontbijt nemen is dus niet zo’n goede oplossing. Gelukkig is er een andere oplossing: neem een lekker kopje koffie na je ontbijt. Dan heeft het gelukkig een stuk minder invloed op je stofwisseling en heb je door de dag heen alsnog genoeg energie!

Lees ook: Lidl verkoopt goede koffiemachine met flinke korting