Ben je helemaal klaar met het onrealistische beeld op Instagram? Dan is de app BeReal echt wat voor jou. Eén keer per dag krijg je een melding van de app om jouw moment van de dag te fotograferen. Het allerleukste aan deze app? Je vrienden doen precies hetzelfde. Wij vertellen je redenen om nu BeReal te downloaden.

bereal
Bron: Pinterest

Geen perfect plaatje

In tegenstelling tot Instagram zijn op BeReal filters verboden, volgers onzichtbaar en heb je geen mogelijkheid om een like uit te delen. Je wordt bijna gedwongen om op het moment van de melding een foto te maken. Klinkt gek, maar hierdoor geven jij en je vrienden juist een realistischer beeld. Want geef toe: onze leventjes zijn echt niet zo perfect als het op Instagram allemaal lijkt. We liggen allemaal weleens make-uploos op de bank – en juist die momenten leg je met deze app vast. 

Updates van je vrienden

BeReal geeft ook een kans om een kijkje te nemen in het leven van je vrienden. Die ene vriend die nooit wat van zich laat horen is nu niet meer veilig. Zo krijg je toch het gevoel wat meer op de hoogte te zijn van iedereen. En dat is eigenlijk heel gezellig. Ook kun je reageren op de foto’s van anderen, met – je raadt het niet – een selfie. 

Eigen dagboek

Hoewel niemand van je vrienden je fotocollectie van de laatste BeReal-foto’s kunt zien, kun je dat zelf wel. Je kunt aan het eind van de week dus terugzien wat je elke dag deed. Dit is eigenlijk een groot levensdagboek in foto’s, maar dan een stuk realistischer dan op Instagram. 

BeReal telt dus veel voordelen, en je hoeft er helemaal niet veel mee bezig te zijn. Zeker voor de mensen die niet vaak iets posten op social media is dit dus een goede optie. 

Lees ook: Dit is de enige goede manier om je telefoon op te laden