Iedere keer is het weer hetzelfde liedje. We kopen een nieuwe telefoon en de batterij is amazing, je hoeft je telefoon de hele dag niet bij te laden en hij gaat de hele dag mee. Maar na verloop van tijd merken we dat we dat onze telefoon vaker opgeladen moet worden. Waarom is dit zo, en hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze telefoons langer meegaan? Wij hebben precies het antwoord op die vragen. De goede manieren om je telefoon op te laden op een rijtje.

bron: nl.pinterest.com
bron: nl.pinterest.com

Waarom gaat de batterij van je telefoon zo snel leeg?

Het is bekend dat veel telefoons zo gemaakt zijn dat ze maar 2 tot 3 jaar meegaan en dat de prestaties dan met 20% afnemen. Daarom komen er steeds om de aantal jaren nieuwe telefoons uit, denk bijvoorbeeld aan de nieuwe iPhone 13 van Apple (met EXTREEM scherpe camera). Ook de levensduur van je batterij gaat achteruit. Er zijn veel gewoonten die je kunt hebben die ervoor zorgen dat je smartphone langer meegaat. Hoe je je telefoon oplaadt heeft ook te maken met de levensduur van je batterij. Wij hebben hier tips hoe je je telefoon op de juiste manier kan opladen.

Laad je telefoon op tussen de 20% en 80%

We snappen dat je je telefoon het liefste volledig oplaadt en dat als het kan je de mogelijkheid wilt pakken om hem even een beetje op te laden. Toch raden we dit af. Apple zegt bijvoorbeeld zelf dat je alleen voorbij 80% moet gaan als het echt nodig is. Ook is het niet aan te raden om je telefoon volledig leeg te laten raken voordat je hem oplaadt. Dit zal je batterij juist beschadigen.

De beste manier om de batterij van je telefoon gezond te houden is om de oplader erbij te pakken als je telefoon ongeveer 20% is en hem op te laden tot 80-90%. Dit is vooral belangrijk als je gebruik maakt van een snellader, want opladen vanaf 0% veroorzaakt veel warmte (warmte is niet goed).

Vermijd extreme temperaturen

Zoals ik net zij is warmte niet goed voor je batterij, maar ook kou kan slecht zijn. Extreme temperaturen dus. Om de batterij langer in goede staat te houden, moet je voorkomen dat deze wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Haal tijdens het laden je hoesje van je telefoon af, ga niet tijdens het laden op je telefoon scrollen en zet hem op vliegtuigstand. Waarom vliegtuigmodus? De vliegtuigmodus spaart de batterij door functionaliteiten uit te schakelen. Bovendien laadt je telefoon sneller op in deze stand.

Vermijd goedkope opladers

Koop GEEN goedkope laders, goedkope laders zijn onveilig zowel voor de persoon als voor jouw smartphone. Dit komt omdat de onderdelen vaak niet geïsoleerd zijn. Hierdoor is de kans op kortsluiting groter.

Haal je telefoon uit de lader na het opladen

Vol = vol toch? Is jouw telefoon vol haal hem dan uit de oplader! Zo voorkom je hitte, en zoals we al eerder zeiden is hitte niet goed voor je telefoon en batterij.

Laten we nu hopen dat onze batterijen na deze tips langer meegaan…

Lees ook: Herken je dit? Dan ben je verslaafd aan je telefoon