Het voelt misschien zuur wanneer je weer aan de beurt bent om de Bob te zijn. Je mag niet drinken, moet goed wakker blijven en krijgt vaak ook nog de taak om de rest van je vrienden een beetje in de gaten te houden. Toch is de Bob zijn helemaal niet zo vervelend als je denkt. This is why!

@thehangover
@thehangover

1. Je hebt de volgende dag geen kater

Hoe goed een feestje ook is geweest, het is nou eenmaal geen pretje om de volgende ochtend met knallende koppijn en misselijkheid wakker te worden. Wanneer je de Bob bent, heb je hier lekker geen last van! Jij staat fris en fruitig op en hebt nog de hele dag om leuke dingen te doen. Vergeet dan ook niet om ”Goodmorning sunshines” naar je vrienden te appen!

2. Het is goed voor je portemonnee

Wanneer je gezellig aan het feesten bent, is je bankrekening misschien wel het laatste waar je aan denkt. Voordat je het weet, heb je binnen een paar uur je halve bankrekening leeg geplunderd voor shotjes tequila en rondjes bier voor iedereen. Op het moment is het leuk, maar de dag erna iets minder. Wanneer je de Bob bent, stuur je gewoon je vrienden naar de bar om een colaatje of een mocktail voor je te halen. Handig, toch?

3. Jij bepaalt wanneer het tijd is om naar huis te gaan

We hebben allemaal wel een keer met kleine oogjes en een zwaar hoofd bij een feestje gezeten. Hoe graag je ook op bed wil ploffen, je moet wachten tot je ride uitgefeest is. Wanneer je de Bob bent, bepaal jij wanneer het tijd is om naar huis te gaan. En wie niet mee wil komen, wordt gewoon de auto in gesleurd.

4. Je maakt alle gênante momenten van je vrienden bewust mee

Misschien wel het grootste voordeel van de Bob zijn, is dat je de gekste momenten van je vrienden bewust meemaakt. Want laten we eerlijk zijn: wie wordt nou niet een beetje onhandig en uitbundig na een paar borrels? Niet alleen bespaar je jezelf een aantal beschamende momentjes, ook heb je genoeg vermaak aan je aangeschoten vrienden. Vergeet dan ook niet om een aantal lekker gênante filmpjes te maken!

5. Jouw auto = jouw muziek

De Bob is niet alleen de chauffeur van de avond, maar wordt ook nog eens gepromoveerd tot persoonlijke DJ. Jouw auto? Jouw muziek! Wil jij de avond beginnen met een paar foute hits of meeblèren met  de meest dramatische power ballads? Gewoon doen! Bewaar wel wat hysterische liedjes voor de brakke koppies op de achterbank de terugweg!

Klinkt het als een goed idee om de alcohol even te laten staan? Check hier 5 tips om alcohol te minderen!