Iedereen wil het nieuwe jaar natuurlijk op een goede manier beginnen en daarom kiezen veel er voor om in januari geen alcohol te drinken. Nu moeten we zeggen dat Dry January onderhand onze strot uit komt; het lukt immers toch nooit! Move over Dry January, het is tijd voor Fry January!

Wat is Fry January?

Misschien geeft de naam het al een beetje weg; bij Fry January eet je iedere dag van de maand gefrituurd eten. Hier kan je letterlijk alle kanten mee op: van de klassieke Franse frietjes tot fried chicken! Hier zijn 5 redenen om mee te doen aan Fry January.

#1 Je eet gevarieerd

Een kroket, frikandel of kaassouflé; niks is te gek tijdens Fry January. Slinger die frietpan maar aan en frituren maar. Hoe meer verschillende snacks, hoe beter!

#2 Het is goed voor je mood

Let’s be honest, wie wordt er nu blij van een salade? Nee, wij ook niet! Een bezoekje aan de snackbar daarentegen doet wonderen voor onze mood..

#3 Je kunt ook gewoon gezond doen

Ooit van een airfryer gehoord? Je frietjes of snacks bakken in de airfryer is dus écht gezonder. Je snacks liggen immers niet minutenlang te dobberen in frituurvet.

#4 Support your local snackbar

De locale snackbars kunnen echt wel een extra beetje steun gebruiken. De frietjes van de locale frituur smaken ook nog eens veel beter dan die uit de supermarkt. Plus, je hoeft zelf niet te frituren! Scheelt een hoop stank..

#5 Het is goedkoper

Iedereen wil gezond doen maar niemand wil meer dan €10 betalen voor een ultra hippe acaï bowl, right? Voor een grote friet mét saus ben je maximaal ¢4 kwijt. Goed voor je portemonnee!

Lees ook: Frituren in stijl doe je met deze roze airfryer