Wij zijn dol op bijzondere en gekke plekken. Denk aan een eiland met katten of een drijvend hotel. Maak vandaag kennis met weer een adembenemende plek: de regenboogberg in Peru. Het is zeker een bezoekje waard dus zet het maar alvast op je bucketlist…

Vinicunca, Cusco Region, Peru.

Vinicunca

In Peru, in de buurt van Cusco vind je dit waanzinnige natuurfenomeen genaamd Vinicunca. Het wordt ook wel The Rainbow Mountains genoemd en als je de afbeelding ziet, snap je meteen waarom. En ja, het is echt! Door stoffen die in de grond zitten zoals koper en ijzer krijgen de bergen deze opvallende kleuren. Het is nog niet echt bekend onder de reizigers die een bezoekje brengen aan het prachtige land. Het is mogelijk om een wandeling te maken naar de top, maar let op: het kan vrij heavy zijn. Het is daarom belangrijk dat je een beetje getraind bent en in een goede (lichamelijke) conditie.

Bezoekje

Lijkt het jou de ultieme uitdaging? Dan zijn er super veel mogelijkheden om een bezoekje te plannen. In Cusco zijn talloze reisbureaus waar je een tripje boekt naar de Regenboogbergen. Houd er wel rekening dat je vroeg op moet staan (rond 3:00). Ideaal voor de early birds. Als je het liever iets rustiger aan wilt doen, is het ook mogelijk om er te overnachten.

Met wie wil jij naar de regenboogbergen?

Lees ook:

Gek op koffie? Dan is deze Starbucks vakantie iets voor jou