We zijn vrouwen, en vrouwen maken fouten. We zijn vast en zeker allemaal wel eens een keer vergeten om onze make-up er in de avond af te halen. Hoewel dit geen ramp is, kun je toch beter wel even de tijd nemen voor je avondroutine. En als we dan die tijd ervoor nemen, kunnen we het maar beter gelijk goed doen..

rosie-huntington-whiteley-model

Reinigen gezicht

Velen van ons reinigen het gezicht vooral in de avond. Toch is het belangrijk om dit ook in de ochtend te doen. In de avond haal je make-up resten weg van die dag terwijl het reinigen van je gezicht in de ochtend zorgt voor verwijdering van dode huidcellen. Niet geheel onbelangrijk toch? Plus het houdt je kussensloop net iets frisser!

Handen wassen

Daarnaast moeten we niet vergeten om onze handen even te wassen, want ook al reinig je gezicht, als je er weer met vieze handen aan zit heeft het natuurlijk niet zo veel zin. Was dus altijd je handen voordat je je gezicht reinigt.

Temperatuur van het water

Ook het gebruik van te heet water is niet goed voor de huid. Het is bekend dat koud water goed is voor de poriën van je gezicht. Hierdoor krijgt je huid ook tegelijkertijd een goede boost. Vind je het te koud? Dan moet je lauw water gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je geen droge huid of rode uitslag op je gezicht krijgt.

Verkeerde producten of te veel producten

Als je een cleanser op crèmebasis gebruikt, kun je soms last krijgen van irritatie omdat het de natuurlijke oliën van je huid verstoort. Je kunt beter een cleaner op schuim- of gelbasis gebruiken. Dit is een voorbeeld, maar zo heb je nog meer producten die niet per se goed zijn voor je huid. Probeer goed uit te zoeken wat voor jou werkt en wat goed aangeschreven staat.

Maskertjes

Wij houden er van om maskertjes te gebruiken. Heerlijk even een avondje voor jezelf en je gezicht even verzorgen in de hoop dat die oneffenheden verdwijnen. Dat is helemaal prima, maar probeer niet al te vaak een masker te gebruiken. Dat is de effectiviteit weg. Het werkt namelijk het beste als je een masker een keer in de twee weken gebruikt. Hetzelfde geldt voor scrubben. Je huid scrubben is goed om al je poriën even open te gooien, maar ook dit hoeft niet te vaak te gebeuren. Je haalt hiermee als het ware elke keer je bovenste laag ‘huid’ eraf.

Lees ook: met deze beauty-hack heb je binnen no time krullen