In je eentje reizen. Dan voel je je toch hartstikke eenzaam? Deze gedachte komt bij veel mensen op en dat is natuurlijk erg logisch. Maar wist je dat het ook veel positieve kanten heeft? Vooral in je twintiger jaren heb jij de kans om de wereld te gaan ontdekken en dit levert je lessen voor het leven op.

16123083_1833804473504062_5360753689516572672_n

Je leert onafhankelijke keuzes te maken

Als je alleen op reis gaat, ben jij de enige die beslissingen neemt over jezelf. Je staat op wanneer je wilt, eet wanneer je wilt en je slaapt wanneer je wilt. Ook kan je zelf bepalen wat je gaat doen en hoeveel geld er uitgegeven gaat worden.  Dit klinkt allemaal best chill toch?

Je ontmoet nieuwe mensen

Het is natuurlijk hartstikke verleidelijk om met je beste vriendin op reis te gaan, omdat jullie elkaar door en door kennen. Je moet er daarom ook niet aan denken om alleen te reizen, omdat je je dan misschien wel eenzaam gaat voelen. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn! Als je alleen op reis gaat durf je waarschijnlijk eerder contacten te leggen met anderen en sta je open voor nieuwe mensen. Je word er socialer van en misschien wie weet vind jij wel je nieuwe liefde.

Het haalt je creativiteit naar boven

Je bent minder snel afgeleid door de mensen om je heen en daardoor krijg je de kans om de cultuur beter te leren kennen. Hierdoor pak je misschien wel je fotocamera erbij om de mooiste plaatjes te gaan schieten. Of je gaat naar de leukste vintage markt om de mooiste kralen te kopen voor jouw handgemaakte ketting. Er zijn daarnaast genoeg situaties waarin jij zelf tot een oplossing moet komen, want je vriendje is er helaas niet bij om je te helpen. Go find youself! 

Je leert je zwakke en sterke punten kennen

In het dagelijkse leven breng je de dagen door met veel mensen om je heen, waardoor je je vooral focust op anderen. Als je in je eentje gaat reizen kom je jezelf tegen, omdat je alleen op jezelf gefocust bent. Ineens leer je jezelf kennen en kom je er misschien wel achter dat je eigenlijk een introvert persoon bent of dat je een ander pat op wilt gaan kwa werk of studie. Een andere omgeving kan ontzettend veel verschillende gedachtes bij je naar boven brengen die je hiervoor waarschijnlijk nooit hebt gehad. Laat deze gedachtes toe en kijk of je er iets mee kunt doen. Je krijgt ze namelijk niet voor niks en het is zonde als je dit compleet negeert.

Je komt los van je thuissituatie

Als je op reis bent, kom je even helemaal los van je thuissituatie. Misschien loopt het even niet zo lekker tussen jou en je vriend en heb je even de tijd nodig om hier goed over na te denken. Er is geen betere plek o dit op vakantie te doen, omdat je even niet beïnvloed wordt door de meningen van anderen. Volg je hart!

Zo voorkom jij de grootste misstappen die je de komende jaren gaat maken.