Soms willen we het doen lijken alsof alles oké is, terwijl dit in werkelijk niet het geval is. Als je weet wanneer het de juiste tijd is om een relatie te beëindigen, dan weet je ook of het het waard is om ervoor te vechten, of dat jullie beter af zijn uit elkaar.

Waarom blijven we in een relatie (langer dan we zouden moeten)?

Het is nooit gemakkelijk om te realiseren dat je lover misschien niet de ware voor je is, zeker als je al voor een lange tijd samen bent. Maar als er één ding is aan de liefde dat we ons altijd zouden moeten herinneren: negeert nooit je onderbuikgevoel!

Als je in een relatie zit die je meer slapeloze nachten en buikpijn geeft dan gevoelens van geluk, dan is het misschien tijd om deze relatie te verbreken.

relatie beeindigen

Wanneer is het tijd om uit elkaar te gaan?

Misschien zijn jullie al zo lang samen dat de gedachte aan alleen zijn je angstig maakt. Of misschien denk je wel dat je nooit meer iemand gaat vinden die net zo aantrekkelijk is (wat echt waanzin is btw).

Kortom: we hebben genoeg redenen om in een relatie te blijven die ons niet verder helpt. Het is de hoogste tijd om ons te ontwikkelen als persoon en te kiezen wat goed voor onszelf is. Deze signalen wijzen erop dat het tijd is om je relatie te beëindigen.

#1 Je denkt eraan om je relatie te beëindigen

Dit klinkt misschien als een no brainer maar is misschien wel het allerbelangrijkste signaal. Als de gedachte aan “uit elkaar gaan” wel eens door je hoofd spookt, dan is het foute boel! Niemand wil namelijk een relatie beëindigen die je goed en gelukkig laat voelen.

#2 Je voelt je ellendig

Je bent simpelweg gewoon niet gelukkig. Je voelt je down, bent vaak chagrijnig en kan enorm snauwen naar je vrienden.

#3 Je partner komt je niet tegemoet

Je moet altijd álles zelf doen. Je organiseert jullie avondjes uit, kookt voor hem, maakt het huis schoon en bent altijd degene die de seks initieert. Waarschijnlijk krijg je nog meer voor elkaar als je single was. Een relatie is géén one-person show.

#4 Je vertrouwt je partner niet meer

Trust = everything! En wanneer je een inbreker nog meer vertrouwt dan je partner, dan is dit een fout teken. Je gelooft geen woord van wat hij zegt en hebt continu de neiging om alles te checken wat hij zegt. Dit klinkt meer als een vijand dan iemand waarmee je je leven wilt delen.

#5 Er wordt niet aan je behoeften voldaan

Dit is een vrij eenvoudig teken waaraan je snel kunt zien of het tijd is om uit elkaar te gaan. Wat je uit een relatie wilt halen gebeurt gewoon niet. Stel, je hebt veel intimiteit nodig en je partner wilt niet knuffelen en zoenen, vraag jezelf af of hij wel the one is.

#6 Je kan niet jezelf zijn

Terwijl je je in het begin van de relatie volledig vrij voelde is daar nu nog weinig van over. Je hebt gewoon niet meer het gevoel dat je jezelf kunt zijn en kunt relaxen bij je partner. Het hele punt van een relatie is dat je jezelf kunt zijn bij iemand, zonder dat hij je oordeelt.

#7 Alles aan hem irriteert je

Wanneer je het eerst schattig vond hoe hij zijn noodles at, kan je het nu niet aanzien. Als hij nog één keer slurpt ben je bereid om zijn bord van tafel af te slaan.

#8 Jullie hebben geen seks

Of enige vorm van intimiteit. Als je zegt dat je ongesteld bent of hoofdpijn hebt, vaker dan dat je daadwerkelijk seks hebt, dan is er een probleem. Seks en intimiteit zijn extreem belangrijk in een relatie. Het is eigenlijk hetgeen wat een vriendschap van een relatie onderscheidt.

#9 Je bent gelukkiger als je partner weg is

Wanneer een avondje alleen op de bank als een opluchting voelt kan dit een fout teken zijn. Of wanneer je totaal opbloeit en plotseling spontane grapjes maakt als je met je familie en vrienden bent.

#10 Je wilt geen opofferingen meer maken

Je kunt geen relatie hebben zonder opofferingen te maken voor de ander. Misschien krijgt je partner een baan in een andere stad en verhuis je met hem mee. Dit is een opoffering die je moet maken als je samen wilt zijn. Als je op een moment komt dat je dit niet meer wilt doen, waarom ben je dan nog samen?

Als je bovenstaande signalen hebt gelezen, en je ze herkent, dan is het de hoogste tijd om na te gaan of het nog een goed idee is als jullie samenblijven. Is dit iemand waar je daadwerkelijk je leven mee wilt delen? Want dit klinkt niet erg plezierig.

Lees ook: Deze 10 dingen vinden vrouwen onaantrekkelijk aan mannen