Sporten met je partner – er zijn mensen die zeggen dat het je relatie versterkt. Wellicht ietwat overdreven maar er zitten zeker voordelen aan. Zo spendeer je natuurlijk meer tijd samen dus nooit ruzie dat jullie elkaar te weinig zien. Kijk, je moet dan misschien wel een workout vinden wat jullie daadwerkelijk samen kunnen doen en wat leuk is, maar daar heb je ons gelukkig voor.

samen sporten FEM FEM

Samen sporten = samen blijven

Het klinkt misschien niet voor iedereen als muziek in de oren om samen te gaan sporten maar onthoud dit: er zitten best wat voordelen aan. Ken je de uitspraak “samen trainen is samen blijven”? Helaas toch iets minder in praktijk gezet maar volgens Tim Robards, een bekende chiropractor en tv-persoonlijkheid uit Australië, is het echt niet zo moeilijk. Hij traint samen met zijn vrouw en is er van overtuigd dat dit ook echt de reden is dat ze zo gelukkig zijn.

De juiste manier om samen te trainen

“Het grootste obstakel is vaak het verschil in niveau en/of doel van de twee personen”, aldus Robards die uitlegt dat er een aantal uitdagingen aan vast zitten. Vaak wil een man meer tijd doorbrengen in het krachthonk en vrouwe volgen vaker lessen of doen cardio. Maar ook daar heeft Robards een oplossing voor. Hij heeft een methode gecreëerd zodat deze obstakels niet langer in de weg staan. Je werkt namelijk alleen met je eigen lichaamsgewicht en olympische ringen. Zo kan je makkelijk met je partner samen naar een park of sportschool en op dezelfde manier trainen maar toch met verschillende oefeningen.

Op zijn minst het proberen waard

Wanneer je zelf overtuigd bent maar je partner nog niet helemaal is het verstandig om duidelijke doelen te stellen – het liefst gebaseerd op emotie en binnen een bepaalde tijd. Denk hierbij aan een huwelijk, een dag wanneer iedereen vaak fit voor de dag wil komen en wat tijdsgebonden is en te maken heeft met veel emoties. Maar ook al ga je niet trouwen kan samen sporten er voor zorgen dat je speelser bent ik elkaars omgeving, het verbetert jullie band en mochten jullie ooit kinderen krijgen hebben jullie meer energie om met ze te spelen. Vergeet ook niet dat je tijdens het sporten stofjes aanmaakt wat ervoor zorgt dat je gelukkig wordt én meer actie in de slaapkamer krijgt.

Zin in een rustdag? Geen enkel probleem. Vaker samen dutjes doen is ook hartstikke goed voor je relatie.