Zit jij al een tijdje in een relatie en wordt deze stiekem een beetje saai en raak je erop uitgekeken? Wacht dan nog heel eventjes met de misschien totaal verkeerde beslissing te maken, want wij hebben voor jou een aantal tips hoe jij je relatie spannend kunt houden en elke dag weer blij bent met je vriend.

rellla

Varieer en experimenteer

Voeg deze twee woorden en relatie in een zin en mensen denken meteen aan de slaapkamer. Niet heel raar, maar in dit geval gaat het vooral om andere dingen die jullie samen doen. Als mensen al een tijdje samen zijn vinden ze vaak een routine en dat klinkt heel fijn. “Mijn vriend en ik gaan altijd naar hetzelfde restaurant en ieder jaar op vakantie naar Griekenland.” Fantastisch toch? Nee, een routine zorgt er vaak voor dat jullie relatie saai wordt. Ga daarom samen opzoek naar nieuwe omgevingen en situaties, kies voor een nieuw restaurant en een andere vakantiebestemming. Ontdek samen nieuwe dingen.

Laat elkaar vrij

Iedereen heeft zo zijn eigen hobby’s en dat is ook erg belangrijk. Blijf in een relatie ook je eigen dingen doen, beoefen die ene sport waar je zo van houdt en ga lekker shoppen als je dat wilt. Je vriend hoeft niet perse mee en ook jij hoeft niet iedere zaterdag langs de zijlijn te staan bij zijn voetbalwedstrijden. Laat elkaar een beetje vrij, dat werkt vaak het beste. De beste relaties bestaan namelijk uit twee personen die hun eigen leven hebben, doen wat ze leuk vinden en samen zijn omdat ze daar gelukkig van worden. Relaties waarin je afhankelijk bent van elkaar werken vaak niet zo goed. Zorg ervoor dat je elkaar nog wat te vertellen hebt, dit gaat het beste als je ook dingen doet zonder elkaar.

Houd je ruzies klein

Hoe kan je je ruzies nou klein houden als je oprecht heel boos bent over iets heel belangrijks? Met klein houden bedoelen we: haal zoals het gezegde geen oude koeien uit de sloot. Dit is misschien wel het moeilijkste, maar probeer het eens uit.  Je zult er snel genoeg achter komen dat het zorgt voor minder scheuren en minder negativiteit in je relatie. Dus is hij jullie afspraakje vergeten wordt dan alleen daarom boos, haal er niet van alles bij. Misschien was hij vorige maand ook jouw broertjes verjaardag vergeten, maar dat is verleden tijd. Beperkt je ruzie tot jullie een ding, houd het klein!

Blijf daten

Daten wordt vaak gezien als iets wat alleen in het begin van jullie relatie gebeurt, maar het is juist belangrijk dat je dit blijft doen. Breng oprecht tijd samen door. Nu kun je denken dat je dat al heel goed doet. Je bent namelijk een aantal dagen per week samen en dan eten jullie samen en kijken jullie favoriete serie! Dit wordt niet bedoelt met oprecht tijd samen doorbrengen, geef elkaar aandacht. Blijf dus daten, kleed je mooi aan voor een date-night, ga leuke dingen doen en houd een goed gesprek.

Klein is het nieuwe groot

Relaties zijn eigenlijk maar raar, want waarom loopt het de ene keer zo slecht af en de andere keer gaat alles perfect? Er zijn daarom ook vele onderzoeken gedaan naar relaties en hoe je deze het beste kunt behouden. Hieruit bleek dat mensen die in een goede relatie zitten vaak de kleine dingen die hun partner doen belangrijker vinden dan grote dingen. Als je deze mensen vraagt wat het beste is aan hun partner, krijg je vaak dingen te horen als: hij vraagt vaak hoe het met me gaat als ik er even doorheen zit of hij maakt vaak een ontbijtje op bed. Veel mensen gaan ervan uit wanneer ze grote, unieke en vooral dure dingen doen of geven het wel goed zit. Het tegenover gestelde blijkt dus waar te zijn, wees daarom altijd lief voor de ander en blijf je best doen. En soms, ja soms is een relatie nou eenmaal hard werken.

Wil je inspiratie voor leuke dates? Dit zijn de leukste mannenacitviteiten om met je vriend te doen.