Als je als twintiger in een lange relatie zit, betekent dat niet meteen dat je niet meer onafhankelijk bent. Je voelt vaak de druk van anderen die zeggen dat er meer te zien en doen is in de wereld dan het hebben van een relatie. Maar er is helemaal niks mis mee om een lange relatie te hebben in je twintiger jaren, het heeft juist vele voordelen!

relatie-twintiger-jaren-femfem

Geen focus op eindeloos daten

Het tijdperk van dateleed is voorbij. Hierdoor kan je je meer focussen op persoonlijke doelen en ambities. Je hoeft je niet meer druk te maken om die jongen of meid die niet meer terug appt en hij of zij jou wel leuk vindt, je hebt immers de juiste persoon al gevonden.

Je kan nog steeds single dingen doen

Je hebt eigenlijk the best of both worlds, want je kan nog steeds dingen doen die singles ook doen. Dingen als studeren in het buitenland en uitgaan met vriendinnen zijn nog steeds mogelijk én je hebt de voordelen van een lange termijn partner.

Iemand die van je houdt

Je hebt iemand die jou door en door kent en van je houdt. En je hebt dit tijdens een periode waarin je continu aan het leren en groeien bent op verschillende vlakken.

Je kan volledig jezelf zijn

Je hoeft je niet anders voor te doen of extra leuk te doen om een goede indruk achter te laten. Je partner weet wie je bent en neemt je zoals je bent.

Hij of zij is je steun en toeverlaat

Het is fijn dat je op iemand kan steunen in moeilijke tijden of op momenten dat je op zoek bent naar jezelf en dat wat je wil doen met je leven in de toekomst.

Je hebt altijd iemand om mee te nemen

Je kan altijd iemand meenemen naar date diners of ongemakkelijke familie gelegenheden.

Foto: Pablo Heimplatz via Unpslash
Foto: Pablo Heimplatz via Unpslash

Je kan elkaar helpen

Je kan elkaar helpen om beter te worden op het gebied van carrière of je sociale leven. Je kan elkaar altijd om advies vragen vanuit een ander perspectief.

Je kan samen dingen doen

Je kunt iets nieuws leren samen, samen naar een theatervoorstelling gaan, samen in het park liggen of samen op een grote wereldreis gaan. Je hebt altijd iemand waarmee je dingen kan ondernemen, de opties zijn eindeloos.

Alles is beter

Je lacht meer met elkaar, de gesprekken zijn dieper, de seks is beter en je affectie voor je partner is veel sterker dan wanneer je vluchtig aan het daten bent.

Je partner is alles in één

Je kan je partner vertrouwen, hij of zij is je beste vriend en ook nog eens je lover en je bent verdomd lucky als je dat hebt gevonden.

Zit de sleur er een beetje in? Op deze manier houd jij je relatie spannend.