Tijdens je zwangerschap zullen er heus momenten zijn waar je je niet bepaalt sexy voelt. Toch zijn er genoeg manieren om ervoor te zorgen dat jij en je partner alsnog van elkaar kunnen genieten. En met genieten bedoelen we niet per se dat je intiem hoeft te zijn met elkaar, maar gewoon genieten van elkaars gezelschap.

zwangerschap FEM FEM

1. Praat over meer dan alleen over zwangerschap

Vooral als het jullie eerste kind is, is het logisch dat jullie nauwelijks een ander gespreksonderwerp kunnen verzinnen. Alles is nieuw, alles is spannend. Je wilt gewoon alles wat je mee maakt delen. Doe dat ook, maar zorg ook dat jullie over meer praten dan alleen dan the bun in the oven.

2. Ga samen op date

Waarom zou je date night moeten afschaffen? Ja, oké, soms ben je zo uitgeput dat je liever gewoon wil bankhangen. Maar op de momenten dat je je prima voelt, ga dan samen op avontuur. En vermijdt speelgoedwinkels.

3. Wees niet bang om seks te hebben

In principe kan dit totdat je vliezen zijn gebroken. Sommige posities hebben uiteraard net iets meer aandacht nodig en ook ben je iets gevoeliger dan voorheen maar heb je zin, wees van vooral niet bang om seks te hebben.

4. Communiceer

Lijkt voor de hand liggend. Is het helaas niet. Jullie gaan samen door een bijzondere periode dus het is van belang dat je constant ook met elkaar praat. Over de zwangerschap (maar niet alleen dat – zie punt 1), je gevoelens, dingen die je dwarszitten en ook de onbenullige gesprekken over het weer of wat dan ook. Hoe sterker jullie relatie is voordat er een kind is, des te sterker het is wanneer jullie baby er dan eindelijk is.

Willen jij en je partner een kindje maar gaat het allemaal een beetje moeizaam? Zo zorg je dat je positief blijft wanneer het niet lukt om meteen zwanger te worden.