Ongeveer driekwart van de mensen viert de feestdagen het liefst niet alleen. Stelletjes hebben het dan ook mega gemakkelijk, want zij kunnen met hun lover genieten van de kerstdagen en kussen elkaar op nieuwjaarsdag om 00:00 happy new year. De singles hebben het in sommige gevallen een stuk minder gemakkelijk. Zij hebben dan ook vaak last van relationship envy in de maand december. Gewoon jaloezie dus. Wij vertellen je hoe je hier als single het beste mee om kunt gaan.

relationship envy
Bron: Emily in Paris

Zo ga je om met relationship envy

Het zien van andere gelukkige koppels in de maand december kan dus zorgen voor een beetje jaloezie. Dit komt voornamelijk voor tijdens de feestdagen, wanneer je andere koppels gelukkig ziet. Denk bijvoorbeeld aan familieleden tijdens kerst óf vrienden met oud en nieuw. Het zien van deze gelukkige koppels zorgt ervoor dat je wordt overgenomen door jaloezie, omdat je dit zelf ook graag had gewild. En dat terwijl je zelf helemaal niet jaloers zou willen zijn. Wij vertellen je dan ook graag hoe je hier het beste mee kunt dealen, zodat je geen last zal hebben van deze gevoelens tijdens het kerstdiner.

Neem regelmatig de tijd om te waarderen wat je hebt

Je hebt dan wel geen partner, máár je hebt wel andere dingen waar je onwijs gelukkig van wordt. Denk bijvoorbeeld aan een hele hechte vriendinnengroep óf een grote familie met veel nichtjes en neefjes waar je het onwijs goed mee kan vinden. De focus op deze waardering zorgt ervoor dat je je jaloers gevoelens even vergeet.

Praat met anderen

Als je maar lastig kunt dealen met deze gevoelens is het misschien een goed idee om er eens over te praten. Schroom niet om een afspraak te maken met een psycholoog of iemand anders die goed weet hoe je met zulke gevoelens om moet gaan, want praten over je gevoelens helpt écht om ze een plekje te geven. En een psycholoog kan je ook nog eens de sturing geven die je nodig hebt.

Lees ook: Deze tekenen wijzen erop dat jouw lover jaloers is