In de nieuwste aflevering van Open Kaart is niemand minder dan Rijk Hofman te gast. De knappe presentator vertelt openhartig over de moeilijke periodes in zijn leven én doet een klein boekje open over zijn love life. En daaruit maken wij wel het een en ander op…

rijk hofman dateleven
Bron: @rijkhofman

Praten over liefdesleven

In de podcast Broers horen we Sam en Rijk veel praten over one night stands, vervelende exen, bezoekjes aan de GGD en zoenen in de club. Maar over echt serieuze zaken wordt er niet veel gesproken. Het lijkt erop dat Rijk dit soort zaken normaal gesproken liever voor zichzelf houdt, al doet hij in de nieuwste aflevering van Open Kaart met goede vriend Robbert Rodenburg wel een boekje open.

Zo stelt Rijk dat hij absoluut niet tegen liegen kan. “Als je een keer tegen mij liegt, dan ben ik weg. Ik ben heel allergisch geworden voor liegen”, begint hij zijn verhaal. “Dat komt door mijn verleden. Maar ik heb nu elke leugen door. Als mensen beginnen met het spelen van een act, dan ben ik klaar.”

Daten zonder leugens

Rijk wil zijn verhaal vervolgen en roept: “Als ik nu met iemand zou daten…” Waarna hij begint te lachen en roept: “Haha oké. Ik date nú met iemand.” Vervolgens stelt hij dat het daten met deze persoon enorm vlekkeloos verloopt, aangezien de twee hebben afgesproken om niet tegen elkaar te liegen. “De afspraak is: maakt niet uit wat de vraag is, we zullen nooit liegen. Ik ben zo blij dat we dat doen. En we houden ons er echt aan. Dus ik hoef me daar nooit meer zorgen over te maken en dat vind ik heerlijk.”

Het moge duidelijk zijn dat het daten serieus is, aangezien Rijk regelmatig de woorden ‘we’ in de mond neemt. Enne, aangezien de presentator onlangs zoenend gespot werd met Monica Geuze, is dat wat ons betreft een gevalletje één plus één is twee.

Monica en Rijk

Of Rijk het in dit gesprek met Robbert over Monica heeft? Daar lijkt het echt op. Rijk en Robbert hebben het namelijk ook over de kinderwens waar Rijk zich vaak over heeft uitgesproken. Rijk wil namelijk absoluut geen kinderen. “Kinderen krijgen of trouwen heeft nooit op mijn to do list gestaan”, stelt Rijk. “Mijn kinderwens is niet veranderd, maar ik heb altijd al gedacht: als ik iemand ontmoet die al een kind heeft, dat zou ik niet erg vinden, of sterker nog: dat zou ik leuk vinden.”

Monica is natuurlijk de trotse moeder van Zara-Lizzy. Zou Rijk het dan nu over Monica hebben? Only time will tell..