We beseffen het ons misschien niet altijd, maar het hebben van een zus is iets bijzonders. Je kon in haar kledingkast snuffelen als je niets had om aan te doen, je kon haar verslagen gebruiken voor ‘inspiratie’ en ze kon je advies geven op het gebied van jongens. Ook al vond zij dat kleine zusje af en toe best irritant, je grote zus is je beste vriendin en wel hierom.

zus-beste-vriendin-femfem

Eerlijkheid duurt het langst

Je zus blijft altijd je zus. Dit zal door een ruzie niet veranderen, in tegendeel tot je vriendinnen. Soms durf je hier misschien niet eerlijk tegen te zijn, omdat er een kans is dat er zo’n grote ruzie ontstaat dat jullie besluiten geen vriendinnen meer te zijn. Met je zus kan dit (gelukkig) niet gebeuren. Daarom kunnen jullie ook helemaal eerlijk zijn tegen elkaar. Ze zal altijd en overal een opmerking over hebben, simpelweg omdat jij haar kleine zusje bent. Je schoenen, je kapsel, de jongen waarmee je een date hebt, ze heeft overal iets over te zeggen. Maar juist hierdoor ben jij altijd overal op voorbereid en weet je dat je sommige dingen met een korreltje zout kunt nemen.

Kledingadvies

Vroeger sneakte je stiekem haar kamer in om dat ene shirtje te lenen voor dat leuke feestje van vanavond. Vervolgens zag je zus op een foto dat jij haar shirtje aan had en dan was de kamer te klein. Nu ben je oud genoeg om je eigen kleding te kopen. Maar voor die bruiloft van je vriendin is het toch handig als je je zus om advies kunt vragen welk jurkje jou nu het beste staat. Je weet dat ze eerlijk zal zijn.

Jullie denken over dingen hetzelfde

Jullie hebben dezelfde opvoeding gehad en hebben een groot deel van jullie leven iedere dag samen gespendeerd. Hierdoor hebben jullie dus dezelfde humor gecreëerd. Vroeger kon dit nog weleens botsen, maar nu ben je volwassen en zie je elkaar niet meer iedere dag. De dagen dat je dan samen doorbrengt zijn extra leuk.

Zussendag

Tijd doorbrengen met je zus is belangrijk. Jullie hebben een nauwe band. Plan dus daarom eens in de zoveel tijd een zussendag. Met je zus kun je schaamteloos dronken worden, de gekste dingen en meest awkward situaties beleven en niemand die het er de volgende dag nog over heeft. Deze zussendagen zijn de dagen die je je voor altijd bijblijven.

Ze is je persoonlijke psycholoog

Je zus kent je door en door en weet hoe je over bepaalde dingen denkt. Wanneer jij een dipdag hebt op werk is zij daar om je op te beuren en om te vertellen wat je het beste kunt doen. Of wanneer je ruzie hebt met je vriend, zegt zij dat je hem even moet laten. Ze kent je en ze weet dat je het liefst hem de kleren van het lijf vraagt om maar je gelijk te krijgen, maar luister naar je zus. Zij weet op dat moment wat jij nodig hebt.

‘Verplichte’ familiebijeenkomsten zijn ineens zo saai niet meer

Die ene verjaardag van je oudtante waarvan je ouders vinden dat je erbij moet zijn, of dat ene feest van je oom waar enkel 50 plussers aanwezig zullen zijn. Dankzij je zus zijn deze ‘feestjes’ ineens zo erg niet meer. Je hebt altijd iemand om gezellig mee te kletsen en zo hebben jullie toch je gezicht weer laten zien.

Deze leuke, budgetvriendelijke activiteiten zijn perfect om met je zus te doen!