Na het succes van de film Wine Country wat onlangs op Netflix is verschenen is het immens populair geworden om wijngaarden op te zoeken. Wil jij dit net als Amy Poehler en Tiny Fey in de film doen, dan hebben we de wijngaarden uit de film voor jullie verzameld om samen met jouw vriendinnen een onvergetelijke reis te hebben. En, niet geheel onbelangrijk, heel veel wijn te drinken.

Wijn FEMFEM

De ultieme roadtrip voor wijnliefhebbers

Goed nieuws: de wijngaarden die te zien zijn in de film zijn allemaal dichtbij elkaar gelegen dus het enige wat je te doen staat is nog tickets te boeken voor een reis naar Californië. Afijn, dit zijn de plekken waar je absoluut naartoe moet:

Stop 1: Artesa Estate

Deze wijngaard was voor het eerst geopend in 1991 door de oudste Spaanse familie die wijn produceerde genaamd Codorníu Raventós. De specialiteit hier was altijd de sparkling wine, maar in 1998 zijn ze geswitcht naar still wines. Je drinkt hier niet alleen de heerlijkste Chardonnay’s, Pinot Noirs en Cabernet Sauvignons, maar je doet dit ook nog eens met een ontiegelijk mooi uitzicht.

1345 Henry Road
Napa, California 94559

Stop 2: Quintessa

Quintessa Winery beschikt over een groot stuk grond waarop Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, en Carménère worden gemaakt. Onder al dat land zijn grotten waar de wijn wordt bewaard in eikenvaten. Bezoekers hebben bij Quintessa drie mogelijkheden: Een privé wijnproeverij, een groep proeverij waarbij je óók een wandeling krijgt door de velden en een tour door de grotten. En bij de laatste optie krijg je alles te weten over het wijnproces en sluit je de tour af met een proeverij.

1601 Silverado Trail S,
Saint Helena, California 94574

Stop 3: Baldacci Family

Zoals de naam al een beetje zegt, wordt deze wijngaard gerund door een familie. Thomas en Brenda Baldacci runnen het al 20 jaar en krijgen nu wat hulp van hun zonen. Deze plek ligt maar 9 minuten van Quintesse en ook hier kun je kiezen uit drie mogelijkheden. Bij de eerste optie krijg je vijf Cabernet Sauvignons om te proeven. Als tweede is er de portfolio tasting waar vijf verschillende wijnen van drie verschillende wijngaarden onder vallen. Bij de laatste kun je acht overheerlijke wijnen proeven.

6236 Silverado Trail
Napa, CA 94558
Over wijn gesproken, wist je dat er een plek is in Italië waar je de hele dag door gratis wijn kan drinken?