Verrassende combinatie als je het zo leest. Rode wijn en chocolademelk, is dat überhaupt welk lekker samen? Nou dames, geloof ons, het is verrukkelijk. Het ultieme warme winterse drankje dat hét antwoord is voor jouw koude winterblues. Ben jij benieuwd naar het recept? Lees hier hoe je het thuis helemaal zelf in elkaar flanst.

Rode wijn chocolademelk

Het idee op zich is niet nieuw en zeker niet moeilijk:

  • Maak voor jezelf een beker warme chocolademelk. Dit kan je doen door chocolademelk uit een pak op te warmen of door het zelf te maken door cacaopoeder toe te voegen aan je warme welk. Beide is goed. Maar wat het allerlekkerste is, en voor het beste resultaat zorgt, is om echte chocolade op te warmen au bain marie en daar warme melk aan toe te voegen. Dan heb je de échte chocolademelk.
  • Giet er een klein scheutje wijn bij en roer het goed door. Belangrijk is dat je de wijn niet van tevoren opwarmt, maar het gewoon rechtstreeks uit de fles bij de warme chocolademelk giet.
  • Top de mok af met een flinke dot slagroom.
  • Maak een foto voor Instagram.
  • Drinken maar!

We snappen dat jullie vraagtekens hebben bij dit nieuwe winterse drankje, want ook onze eerste reactie was ‘iew’ toen we dit lazen. Maar waarom zou wijn in je chocolademelk niet lekker zijn als een scheutje rum dat wel is?

Tip: Houd je van iets meer spice? Voeg een kleine hoeveelheid chili toe om het iets meer spicy te maken. Ook is het lekker om een blokje steranijs mee te koken wanneer je de chocolademelk opwarmt in een pannetje. Als laatst zijn sinaasappelschilletjes een ideale combinatie met de wijn.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McCormick Spice (@mccormickspice) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door STUDIO JOY (@studiojoypilates) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door VinePair (@vinepair) op

Weet je wat ook een top combinatie is? Chocolade taart en rode wijn. You can thank us later.