The best of both worlds: een Red Wine Chocolate Cake. Ja, je leest het goed. Het bestaat écht. Voor alle wijn- en chocoladeliefhebbers een droom die uitkomt, want wie er geen genoeg van chocola en wijn kan krijgen, gaat deze taart gegarandeerd overheerlijk vinden. Het is de perfecte combinatie, en geloof ons, na één hap ben je al verslaafd en kan je niet meer stoppen met eten.

Ingrediënten

Voor de chocolade cake

  • 12 eetlepels boter, kamertemperatuur
  • 50 gram bruine suiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 300 gram bloem
  • 75 gram rauwe cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 125 gram yoghurt
  • 180 ml Pinot Noir

Voor de wijn ganache 

  • 150 gram pure chocolade
  • 80 ml Pinot Noir

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in. Meng de boter en de bruine- en kristalsuiker in een kom en klop het geheel 2 minuten op de hoogste stand. Voeg één voor één de eieren toe aan het beslag. Voeg nu voorzichtig het vanille extract, de bloem, het zout, de cacaopoeder, de bakpoeder en het baking soda toe. Mix het geheel goed. Als het beslag een geheel is, mag de yoghurt erbij. Mix dit voorzichtig en voeg als laatst de overgebleven ingrediënten toe op de hoogste stand. Als het beslag een geheel is, mag het in de ingevette bakvorm. Zet het in de oven voor 40 minuten.

Om de wijn ganache te maken, warm je de chocolade au-bain-marie op. Als het helemaal is gesmolten kan de wijn erbij. Het kan een beetje gaan stollen, voeg er dan nog een kleine eetlepel wijn aan toe. Als de cake uit de oven is en je hem hebt laten afkoelen, kan de wijn ganache er zorgvuldig overheen gegoten worden.

Bon appetit!