Of je houdt van rode wijn, of van bier. There’s no in between. Nu blijkt het dat mensen die rode wijn drinken aantrekkelijker worden gevonden. What!

Instagram @ivanakorda
Instagram @ivanakorda

Je bent aantrekkelijker als je rode wijn drinkt

Heb je ooit een charmante dame in een film een biertje zien bestellen? Wij ook niet. En daar is een reden voor. Je wordt namelijk als aantrekkelijker gezien als je een wijndrinker bent. Rode wijn, om specifiek te zijn. En dan niet eens alle rode wijn!

Uit onderzoek blijkt dat je een echte men magnet bent als je Pinor Noir drinkt. Dit komt door een bepaalde geur die van deze wijn afkomt, wat lijkt op feromonen. Dit zijn stoffen die je lichaam aanmaakt om iemand van het andere geslacht aan te trekken. Je kunt het vergelijken met een ‘boodschapper’ die aangeeft dat je zin hebt in seks.

De voordelen van Pinor Noir

Maar waarom nu precies Pinor Noir, en niet ieder ander willekeurig glaasje rood. Pinor Noir is gemaakt van een blauwe druivenras met een compacte tros druiven en een dunne schil. De aardse tonen van deze druif lijken op het geslachtsferomoon. Als je hier naar ruikt zal de ander je snel aantrekkelijk vinden. Dit maakt het flirten net iets makkelijker.

Don’t overdo it!

Let wel op dat je met mate drinkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je aantrekkelijker bent als je slechts één glas (250 ml) rood drinkt. Als je te veel drinkt zal het (jammer genoeg) al snel averechts werken. Je zal niet aantrekkelijker worden wanneer je met dubbele tong praat.

Lees ook: Bewezen: een glas rode wijn staat gelijk aan een uur lang sporten