Voor een romantisch weekend hoef je het niet altijd ver te gaan zoeken. Nederland kent veel romantische verblijf plaatsen waar je een perfect weekendje kan beleven met je lover. Ben je van plan om binnenkort een romantisch weekendje te plannen, maar heb je nog geen idee waar je heen moet? Wij zetten de meest romantische op een rijtje!

In een strandhuisje

Hoe romantisch is het om samen wakker te worden met het geluid van de zee om je heen. Overdag kan je genieten van een urenlange strandwandeling. De Haagse strandhuisjes zijn sfeervol en ruim opgezet. Niet alleen de huisjes zelf zijn ruim, maar ook de ruimte eromheen. Nergens langs de Nederlandse kust hebben strandhuisjes zoveel ruimte rondom als in Den Haag. Zeker de moeite om waard om heen te gaan dus!

Aan de rivier

Aan de rivier de Vecht in Dalfsen vind je het romantische hotel Mooirivier. Hier kun je genieten van het prachtige natuurgebied terwijl je hebt plaatsgenomen op het terras. ’s Avonds worden de kaarsjes aangestoken waardoor er een romantische sfeer wordt gecreëerd. Super leuk dus!

In een kasteel

Duik terug in de tijd door te overnachten in Landhuis Duin & Kruidberg. Ontdek de historie en geniet van de schitterende omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ben je van plan om met pasen weg te gaan? In het paasweekend organiseren ze een paasbrunch. Extra leuk voor de mensen die nog wat leuks zoeken om het weekend mee te vullen.

In een boomhut

Haal je kindertijd weer naar boven en ga overnachten in een boomhut. Boomhut de Uil is een zelfstandige verblijfsruimte die te vergelijken is met een hotelkamer. Alleen dan wel een super unieke! Het leuke is dat je je ontbijt kan laten bezorgen in een picknickmand. Super romantisch om te doen met je liefje!

In een vuurtoren

Vind je een ‘normaal’ hotel saai worden en wil je origineel zijn? Kijk dan is naar de Vuurtoren van Harlingen. Vanuit de vuurtoren kan je genieten van het uitzicht over de haven en zee van Harlingen. De vuurtorenwachter beheert de toren. ’s Ochtends brengt zij een heerlijke ontbijtmand met verse broodjes. Hoe gezellig!

Wat wordt jouw volgende overnachting?

Lees ook: waar je heen moet tijdens je weekendtrip naar Parijs.