Wat is er nou leuker dan met je lover op vakantie gaan? Maar euhm de plek kiezen is misschien nog wel een kleine struggle. Word het Europa of willen jullie wellicht wat verder? Willen jullie in een appartement waar je lekker zelf alles kan doen of in een hotel verzorgd worden? Een luie of actieve vakantie? Dit zijn altijd lastige dilemma’s, en daarom hebben wij voor jullie de leukste romantische vakantiebestemmingen verzameld.

bron: Pinterest.nl
bron: Pinterest.nl

Romantische vakantiebestemmingen die je niet kan missen

Om het wat gemakkelijker voor jullie te maken hebben wij 7 romantische vakantiebestemmingen voor jullie die je zeker eens met je lover moet bezoeken. Roep dus je lover erbij en ga samen eens door dit artikel heen.

Cinque Terre

Hier, in de vijf kleurrijkste dorpjes van Italië, kun je slenteren door de smalle straatjes, ofcourse some good espresso drinken, en genieten van het uitzicht over de zee en over de bontgekleurde huisjes. Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes, en bestaat uit een 12km lange kustlijn aan de Italiaanse rivièra. Cinque Terre is sinds 1997 werelderfgoed. De dorpjes zijn super kleurrijk en je kan er dagen rond wandelen omdat het zo gezellig is. Cinque Terre is dus de perfecte plek voor jou en je lover om een romantische vakantie te beleven.

bron: Pinterest
bron: Pinterest.nl

Plitvice

Houden jij en je lover nou echt van de natuur? Dan raad ik deze plek ten duizenden aan. De Plitvice meren zijn een grote aanrader. Als je de meren voor het eerst ziet kijk je je ogen uit. De meren zijn namelijk fel blauw. Dit gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt de allermooiste uitzicht punten. Het nationale park kent 90 watervallen, grotten en 16 turquoise meren. Zeker de moeite waard voor een romantische wandeling langs de prachtige meren.

Bron: Pinterest.nl
Bron: Pinterest.nl

Kefalonia

Kefalonia is eigenlijk nog niet echt ontdekt. Vergeleken met andere plekken in Griekenland is het relatief rustig. Toch is het een prachtig eiland, vooral om te flaneren op de parelwitte stranden omringd door super helder water in verschillende tinten blauw. Xi Beach is een strand dat zeker een bezoekje waard is. De witte rotsen en het roodachtige zand creëeren een prachtig plaatje. Ook Myrtos Beach is een strand wat je zeker moet bezoeken om een beetje het gevoel te krijgen van een tropisch eiland. Maar goed naast mooie stranden kan je natuurlijk ook andere leuke dingen doen. De dorpjes die er zijn, lijken zo uit een ansichtkaart gestapt te zijn en de kronkelende bergweggetjes er naartoe trakteren je na elke bocht weer op een nieuw adembenemend uitzicht. En dan het Griekse eten, alleen al daarvoor zou ik zo elk jaar naar Griekenland willen! Daarnaast is de natuur prachtig op het eiland. Een goede tip is de Melissani Cave. Dit is een indrukwekkend ondergronds meer weke verscholen ligt in een grot. Prachtig dus. Daarnaast kan je ook paardrijden, fietsen en nog veel meer sportieve dingen doen.

Bron: Pinterest.nl
Bron: Pinterest.nl

Azoren eilanden

Aan de kust van Portugal liggen de prachtige Azoren eilanden. De Azoren is een groep van 8 eilanden midden in de oceaan. Het zijn stuk voor stuk prachtige eilanden, maar de natuur staat dan toch echt wel op nummer 1. De dorpjes zijn mega kleurrijk en gezellig. Daarnaast heb je op de Azoren eilanden onaangeraakte natuur, vulkaankraters en steile rotsen. Als jullie van de natuur houden moeten jullie dit zeker een keer bezoeken.

bron: pinterest.nl
bron: pinterest.nl

Zakynthos

Deze kon zeker niet missen. Zakynthos is namelijk een super romantische vakantiebestemming. Zakynthos staat natuurlijk bekend om de super romantische en prachtige stranden met het helder blauwe water. Aaah. Zo zijn er natuurlijk meer romantische dingen te beleven. Voor de avonturiers zou je bijvoorbeeld samen met schildpadden kunnen zwemmen, hoe vet? Daarnaast kan je op verschillende plekken een prachtige zonsondergang bekijken met je lief. De plaatsen Kampi en Keri, in het zuidwesten van Zakynthos staan bekend om de adembenemende zonsondergang. Je kunt natuurlijk de auto vol laden met lekkere hapjes, wijn, en een kleedje. Ook zijn er genoeg prachtige dorpjes om doorheen te struinen en leuke kerkjes of gebouwen te bekijken.

Bron: Pinterest.nl
Bron: Pinterest.nl

Palau

Palau, is een eiland gelegen in Oceanië. Oceanië bestaat uit ongeveer 340 eilanden, waarvan er maar 12 zijn bewoond. Snorkelen en duiken kan je hier als de beste doen. De onder water wereld is prach-tig, vol met gekleurde vissen en prachtige koralen. Niet alleen de onder water wereld is adembenemend want ook boven water valt er veel te beleven. Je hebt prachtige watervallen die je kan bezoeken en ook het dierenrijk is geweldig. Wanneer je op het eiland bent is het bezoeken van de Rock Eilanden van Palau ook echt een must. Al met al geweldig dus.

Bron: Pinterest.nl
Bron: Pinterest.nl

Lees ook: Vakantie bestemmingen die alleen per boot te bereiken zijn