De mediterrane landen blijven populair in de zomermaanden als vakantiebestemming en als je iemand bent die het heerlijk vind om op ontdekkingstocht te gaan tijdens je vakantie dan is het tijd om een boottochtje te overwegen. Er zijn namelijk behoorlijk veel parels te vinden waar je omringd bent door een glinsterende blauwe zee en geen massa toerisme.

vakantiebestemmingen per boot FEM FEM

Natuurgebied Sa Dragonera – Mallorca

Dit is wellicht wel ideaal voor liefhebbers van de serie Game of Thrones. Het is namelijk een eiland in de vorm van een draak. Per excursieboot vanuit Port d’Andratx, Camp de Mar, Paguera of Sant Elm op Mallorca is het bereikbaar. Mocht je zelf een boot willen huren en er naartoe varen dan kan dat ook maar zorg dat je van tevoren een vergunning hebt om aan te leggen op het eiland. Je kunt hier fantastisch mooi duiken, er zijn veel wandelpaden en als je richting de vuurtoren Far Vell gaat dan heb je vanaf daar ook nog eens een indrukwekkend panorama op de kust van Mallorca.

La Graciosa – Spanje

Het Canarische eiland La Graciosa is alleen via het water bereikbaar vanaf Lanzarote. Als zelfstandige reiziger heb je ook hier een vergunning nodig om aan te leggen. Het eiland heeft geen geasfalteerde wegen waardoor het lijkt alsof je in het Wilde Westen bent beland.


View this post on Instagram

There is more to see than can ever be seen – more to do than can eeever be doone.

A post shared by Peter Pointecker (@peterpointecker) on

Lavezzi-eilanden – Corsica

De Lavezzi eilanden staan ook wel bekend als de ‘Seychellen van de Middellandse Zee’ en ligt tussen Corscia en Sardinië in. Baaien met witte en gouden zandstranden, de azuurblauwe Middellandse Zee, granieten rotsen – deze eilandengroep is een plaatje. Alleen het eiland Île de Cavallo is bewoond en de overige eiland vrijwel onaangetast. Het wordt aangeraden om een boottocht te beginnen vanuit het zuiden van Corsica (Bonifacio).

Navagio baai – Eiland Zakynthos

Wellicht niet geheel onbekend maar zeker ook de moeite waard om even te benoemen is de Navagio baai op het eiland Zakynthos in Griekenland. Hier vind je namelijk ook oude scheepswrakken omgeven door grijze kliffen waardoor hier zwemmen een unieke ervaring is.

Cala Luna – Sardinië

De naam zegt het al maar Cala Luna heeft de vorm van een halve maan. Het heeft een ruige baai met grotten en ligt aan de oostkust van Sardinië. Je kunt hier ook via een wandelpad naartoe gaan maar in de zomer mag het niet worden onderschat en daarom raden ze aan om dit per boot te doen. Per boot heb je ook een panorama over de hele kust.


View this post on Instagram

A post shared by @traveler_for_passion on

Dit eiland is overigens uitgeroepen tot mooiste eiland van Europa.