De vakantie staat voor de deur dus dat betekent dat het tijd is om een reisje te plannen. Wordt het dit jaar een heerlijk strandvakantie op een Grieks eiland óf ga je liever cultuur snuiven in verschillende landen? Als je zin hebt in dat laatste hebben wij een goed idee voor jou. Rondreizen in Europa met de trein is dé vakantie die op jouw planning zou moeten staan.

rondreizen in Europa
Bron: Pinterest

Rondreizen in Europa met de trein

Uiteraard kun je rondreizen op verschillende manieren. De afstanden zijn bijvoorbeeld prima te doen met de auto en ook het vliegtuig is een goede optie. Toch kun je tegenwoordig ook best ver komen met de trein – en laat dat nou ook meteen de meest milieuvriendelijke optie zijn. Maarre, Europa is een groot gebied, dus waar kun je dan het beste naartoe? TikTokker Nina op Reis creëerde de perfecte route toen zij zelf op reis was.

De perfecte route voor een reisje door Europa

Op TikTok vertelt ze nu in een video welke stops zij maakte toen ze op interrailreis was in Europa. Enne, dat zijn er nogal wat! Ze is in totaal twee weken op reis geweest en maakte verschillende stops. Om te beginnen stopte ze eerst in Berlijn, waar ze drie nachten verbleef. Daarna stapte ze in de trein om door te reizen naar Praag. Ook daar verbleef ze drie nachten. Vervolgens reisde ze door naar Boedapest, waar ze weer drie nachten verbleef. Hierna ging ze door naar Ljubljana voor één nachtje. Na één nachtje was het tijd om door te reizen naar Lake Bled, waar ze weer drie nachten verbleef. Daarna reisde ze door naar Innsbruck voor twee nachten, waar ze haar reis beëindigde.

@ninaopreis Deze route heb ik zelf ook gedaan! Mega aanrader voor een combi van stad en natuur🙌🏻 #interrail #interrailtips #interrailroute #ninaopreis ♬ dancin – dhn


Zelf laat ze weten onder haar TikTok dat dit voor haar dé perfecte route was. Het is een perfecte combinatie van cultuur snuiven in de stad en relaxen in de natuur! Als dat geen heerlijke vakantie is, weten wij het ook niet meer. Ga je toch liever naar één bestemming? Dan kun je naar één van deze bestemmingen met de nachttrein.