Een glas Aperol Spritz is deze zomer niet weg te denken. Buiten het feit dat we enorm genieten van de klassieker, proberen we ook steeds meer variaties uit. De ene variatie is nog beter dan de andere. Toch blijkt nu dat de beste nog moest komen! Rosé Aperol Spritz is wat ons betreft de winnaar. Deze mega zomerse variant is lekker verfrissend en stiekem nog beter dan Aperol Spritz.

Roze Aperol Spritz

Deze variant is natuurlijk the best of both worlds. Een combinatie van de Aperol Spritz mét rosé, dus zomerser kun je ‘m niet krijgen. Daarnaast ziet-ie er ook nog eens lekker uit dankzij het mooie roze kleurtje. Met een beetje hulp van de rosé, rozenblaadjes en rozenwater zet je binnen een handomdraai een lekkere roze drankje op tafel.

rosé Aperol Spritz
Bron: Pinterest

Het recept voor rosé Aperol Spritz

Het internet gaat compleet los bij het ontdekken van dit drankje. Wij besloten verder op onderzoek uit te gaan en vonden na een tijdje het perfecte recept. Favorflav weet er een waar feestje van te maken en komt met het volgende ingrediëntenlijstje.

Ingrediënten voor één glaasje rosé Aperol Spritz:

  • 120 milliliter rosé
  • 60 milliliter Aperol
  • 100 milliliter bruiswater
  • 1/4 theelepel rozenwater
  • Rozenblaadjes ter garnering
  • IJsklontjes

Bereiding:

Het is eigenlijk een onwijs simpel recept. Heel fijn, want je hebt hem dus ook in de warme temperaturen in een handomdraai op tafel staan! Je begint met het vullen van je glas met ijs. Hier giet je vervolgens de rosé, de Aperol, het bruiswater en het rozenwater in. Dit roer je rustig door, zodat het zich goed zal mengen. Ga je voor het echte wauw-effect? Voeg dan nog een aantal rozenblaadjes ter garnering toe. Laat het vervolgens even staan, zodat het geheel goed koud kan worden. Drink het daarna lekker op met een rietje!

rosé Aperol Spritz
Bron: Pinterest

Lees ook: Lifechanging: zo maak je frozen Aperol Spritz