Iedereen heeft weleens ruzie in een relatie, helemaal niet erg. Zolang je elkaar respecteert en het samen uitpraat. Maar hebben jullie nou meer ruzie dan leuke momenten? Dan moet je bij jezelf even na gaan of jullie misschien beter uit elkaar kunnen gaan. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet; ruzie over deze dingen kan op een ongezonde relatie duiden.

Bron: The Break Up
Bron: The Break Up

Een ongezonde relatie

Vaak voel je het zelf wel aan, maar misschien vind je het wel heel moeilijk om aan te geven. Ga toch het gesprek met je partner aan en zeg wat je dwars zit. Komen jullie er samen niet uit? Dan is het misschien beter om ieder een eigen weg op te gaan. Let daarbij dan vooral op onderstaande punten.

1. Loyaliteit

In een relatie is vertrouwen heel belangrijk. Je zou dan ook niet moeten twijfelen aan je partner over zijn oprechtheid. Vaak geeft je voor gevoel wel aan of iets goed zit of niet. Constante wantrouwen zorgt niet voor een fijne relatie, ga dus na wat je hier aan kan doen, of dat je de relatie misschien beter stop kan zetten.

2. Geen interesse in de dingen die jullie leuk vinden

Niet iedereen heeft dezelfde interesses, helemaal niet gek. Dat jij en je partner ook liever andere dingen doen is dan ook volkomen normaal. Dwing de ander niet om te doen wat jij leuk vindt. Soms is het juist alleen maar goed om je eigen dingetje te hebben. Geen reden tot ruzie!

3. Waar jullie naar toe gaan

Als je verliefd bent wil je alleen maar bij diegene zijn, maakt niet uit waar jullie zijn. Ruzies over de locatie is dan ook volkomen overbodig. Wat maakt het nou uit naar welk restaurant jullie gaan, als jullie maar samen zijn, toch?

4. Vorige relaties

Komt een van jullie exen iedere keer boven water? Dan moet je even nagaan of dat wel zo gezond is. Het is niet voor niks verleden tijd, en jullie kunnen er beide niks meer aan veranderen.

5. Tijd doorbrengen met anderen

Soms heb je even behoefte om met je vrienden of familie te zijn, heel normaal! Je hoeft niet 24/7 op elkaars lip te zitten, soms doet een beetje afstand zelfs goed. Als je voortdurend bij anderen wilt zijn, dan zit er waarschijnlijk iets niet helemaal goed. Het moet wel mooi in balans blijven.

6. De toekomst

Het is heerlijk om met elkaar over de toekomst te praten, maar wanneer het tot ruzie leidt is dat natuurlijk hartstikke vervelend. Het laat zien dat jij en je lover niet op een lijn zitten, en dat jullie misschien beter een einde aan de relatie kunnen maken. Als je nu niet op een lijn zit, ga je dat waarschijnlijk ook niet in de toekomst zitten.

7. Vriendschappen

Als jij of je lover constant jaloers is wanneer je met een vriend(in) afspreekt dan zit er iets niet goed. Jullie hebben een relatie en horen elkaar te vertrouwen. Jij mag af en toe ook best met je vrienden afspreken.

Lees ook: Deze fout maak jij in een relatie volgens je sterrenbeeld