We zijn allemaal met de liedjes van K3 opgegroeid. Wij vonden het altijd helemaal geweldig en droomden er stiekem van om ook bij K3 te mogen. Maar hoeveel verdienen ze daar eigenlijk mee? Wij zochten het salaris van de meiden van K3 uit! Enne, spoiler alert: het is veel minder dan je zou denken.

salaris-van-de-meiden-van-K3

Dit is het salaris van de meiden van K3

Je zou verwachten dat zo’n enorm bekende popgroep als K3 bakken geld per maand verdient. Maar dit valt heel erg tegen! Toen Julia het stokje van Klaasje vorig jaar overnam, wist ze ook helemaal niet wat ze zou gaan verdienen. That’s weird. Maar we weten wél hoeveel andere meiden uit de groep verdiend hebben met al dat optreden.

Roddelkoningin Yvonne Coldeweijer

Voordat Yvonne Coldeweijer fulltime roddelkoningin werd, was ze actief als zangeres. En zij heeft dan ook auditie gedaan om Kathleen over te nemen. Maar over deze auditie heeft ze heel wat te vertellen. In dat seizoen moesten zij, en de dertig andere deelneemsters, een contract ondertekenen. Hierin stond dat ze destijds een geldbedrag van €3.200,- bruto per maand zouden verdienen. Nou, voor zo’n bekende groep als K3 valt dat natuurlijk wel een beetje tegen.

Julia’s contractondertekening

Toen Josje Kathleen overnam, was het bedrag dat de popgroep per maand verdiende dus vrij laag. In het laatste seizoen van K2 zoekt K3 moesten de laatste finalisten óók een contract ondertekenen. Hierin stond onder anderen dat ze verplicht vijf jaar lang deel uit moesten maken van K3. En zoals we eerder genoemd hadden, stond het bedrag dat de meiden per maand met het zingen van liedjes zouden verdienen dus helemaal niet in het contract. Het bedrag was namelijk bedekt met een zwart balkje. Sketchy, toch?

Ondanks wij het een beetje apart vinden dat je van tevoren niet mag weten hoe veel je gaat verdienen, heeft Julia het contract natuurlijk wel ondertekend. En een baan kies je natuurlijk niet om het geld, maar omdat je het leuk vindt om te doen. Tóch zijn wij stiekem wel héél benieuwd naar het salaris van de meiden van K3 op dít moment…