Alright, tijd om even iets te schrijven uit een persoonlijk perspectief. Ik (hoi, Elke, hoofdredactrice FEM FEM – aangenaam) behoor tot het clubje mensen die het afgrijselijk vindt om samen met iemand te douchen alleen ik weet dat de meningen hierover zijn verdeeld.

samen douchen overrated FEM FEM

Seks onder de douche was sowieso al een behoorlijke no-go (ik bedoel, hóe kan je dit in hemelsnaam op een comfortabele manier doen) maar zelfs samen even eronder om ‘so fresh and so clean clean’ (zoals Outkast het zo mooi verwoordde) te worden maak je mij niet bepaald gelukkig mee. Wat jullie?

De ongemakkelijkheden van samen douchen

1. Het is eigenlijk gewoon hartstikke koud. Why? Nou een van de twee is altijd de lul omdat de ander eigenwijs is en recht onder de douchekop gaat staan. Wat jij dan krijgt is dus een miezerig straaltje. Oké, tenzij je een mega luxe formaat douchekop hebt, maar alsnog: irritant.

2. Water temperatuur is altijd een dingetje. Ik hou van warm. Goed warm. Misschien net iets té warm. Dus alles wat niet té warm is, vind ik té koud.

3. Een douche is vaak ook nog eens redelijk smal dus om daar met twee man als twee sardientjes onder te gaan staan is nou ook niet bepaald comfortabel.

4. En even snel iets scheren kan je al helemaal vergeten. En ook totaal niet sexy als iemand erbij staat, ik weet het.

5. Hij biedt aan om je in te soppen. Lief ja, maar dan weet je gewoon dat alles rondom je borsten en billen alle aandacht krijgt, maar de rest wordt volledig vergeten.

6. Laten we toch nog heel even terug komen op seks onder de douche: ja, als Christian Grey (check de Nederlandse Mr. Grey trouwens) het met zijn liefje doet ziet het er ontiegelijk geil uit ja, maar alles in films ziet er altijd beter uit dan de werkelijkheid. Het is oncomfortabel, onhandig, jullie lengtes werken waarschijnlijk ook niet in jullie voordeel en water kan je absoluut niet vergelijken met glijmiddel.

7. Vrouwen en mannen hebben gewoon een andere douche planning. Uit onderzoek blijkt het volgende: mannen hebben gemiddeld 4.2 minuten nodig – 2.5 voor hun haar, en 1.7 voor de rest van hun lichaam. Voor vrouwen is de gemiddelde douchetijd rond de 15 minuten (I kid you not) – shampoo inbrengen en uitwassen, hetzelfde geldt voor conditioner, dan de rest van het lijf wassen en ook nog je gezicht.

8. Samen in bad zitten is overigens net zo afgrijselijk. Tenzij je er een van zwembad formaat hebt waarbij je niet ongemakkelijk met je benen opgepropt zit.

Laat mij die vijftien minuten maar lekker in mijn up doorbrengen, please and thank you.

Niet met mij eens? No problem. Hier in ieder geval een aantal tips als je voorstander bent van seks onder de douche.