Uiteten gaan is natuurlijk lekker makkelijk én gezellig. Maar ooit komt die tijd dat jullie ook een keer thuis blijven eten en besluiten dat het leuk is om samen te koken. Samen koken is niet zomaar samen koken, het is de ultieme relatietest. Je leert elkaar stiekem heel goed kennen. Heeft hij last van besluiteloosheid, heeft hij geen eigen mening of juist een te sterke, wil hij alle touwtjes in handen hebben of heeft hij juist geen zin om veel te doen? Kan hij koken, of zul jij de komende jaren niet veel meer zien dan de keuken?

samen-koken-relatietest-femfem

Dezelfde smaak of niet?

Wanneer jullie uiteten gaan, kun je beide iets kiezen waar je zin in hebt. Je kunt lekker over koetjes en kalfjes praten en je hoeft je niet druk te maken over het eten, want daarvoor wordt gezorgd. Tijdens de boodschappen is dit een ander verhaal.  Wanneer jullie samen gaan koken, ga je niet voor allebei iets anders maken. Je komt er nu dus gelijk achter of jullie een beetje dezelfde smaak hebben. Bovendien zie je of hij jou laat beslissen, wat je fijn of juist irritant kunt vinden, of zelf zijn zin wil doordrijven.

Spreek af om bij hem thuis te koken

Zo kun je gelijk peilen of hij een beetje romantisch is, of daar totaal niet van houdt en of hij gestructureerd is, of totaal niet. Dekt hij de tafel netjes met mes en vork aan de goede kant? Een glaasje wijn aan de rechterbovenkant en een paar theelichtjes in het midden? Dan weet hij hoe het moet.

Top team of tegenstanders?

Dan begint het koken. Van mezelf weet ik dat ik graag alles zelf wil doen, omdat ik dan de touwtjes in eigen handen heb en omdat ik het idee heb dat ik weet hoe het moet. Lekker egoïstisch, maar mijn vriend vind dit juist wel prima. Hij snijdt wat groenten, roert af en toe en ik doe de rest, top team dus. Maar wanneer je allebei de touwtjes in eigen handen wilt houden en jullie beiden denken dat het op jouw manier moet, komen er irritaties.

Mislukt

Jij hebt het meeste gedaan, omdat je dat prettig vindt, hij accepteerde dat en nu is het tijd om het te proeven. Je neemt een hap en heel eerlijk gezegd smaakt het nergens naar. Je kijkt hem aan, zou hij er iets van zeggen? Of eet hij braaf zijn bordje leeg? Nu weet je meteen of hij recht voor zijn raap is, of niet zo snel kritiek durft te geven.

Probeer bijvoorbeeld deze geroosterde teriyaki champignons met sobanoedels en deze lemon merengue pie als nagerecht.