In een wereld waarin we continu ‘aan’ moeten staan, bereikbaar moeten zijn en vooral niks mogen missen (FOMO is een ding) ontkom je haast niet aan de nodige stress. Gelukkig heeft Sarah van Soelen hier de oplossing tegen gevonden: cupping!

Het middel tegen stress volgens Sarah van Soelen

Zoals voor velen wel duidelijk is, heeft Sarah het niet makkelijk. Vorige week werd er bekend gemaakt dat Andre afscheid nam van Sarah (en hij zijn ex Monique terug wilde). Gelukkig hoeven we ons niet al te veel zorgen te maken over van Soelen. Ze heeft namelijk hét middel tegen stress gevonden. Volgens Sarah is cupping een van de manieren om pijn in je leven te verlichten, dit vertelde ze op haar Instagram account.

Omdat Sarah veel vragen over cupping kreeg, besloot ze ons niet langer in spanning te houden en de vragen te beantwoorden via haar Instagram stories. Waar ze het voor doet? Cupping helpt Sarah bij het verminderen van stress en het helen van trauma’s en blokkades.

Wat is cupping?

Cupping is een vorm van alternatieve therapie dat is ontstaan in China. Bij cupping wordt er een ‘cup’ op de huid geplaatst die zuigkracht creëert. Deze zuigkracht kan voor een helende werking zorgen door middel van de bloedstroom.

Voorstanders van cupping geloven ook in het feit dat cupping bevorderlijk voor de “qi” in het lichaam is (met qi wordt de levensenergie bedoelt die iedereen in zijn/haar lichaam heeft).

Cupping en het taoïsme

Veel aanhangers van het taoïsme geloven erin dat cupping helpt bij het in balans brengen van yin en yang, of het negatief en positief in iemands’ lichaam. Daarnaast zorgt cupping ervoor dat het de bloedsomloop in het lichaam verhoogt, op de plekken waar de cups geplaatst worden. Dit kan ervoor zorgen dat de spierspanning verlicht wordt, waardoor de cellen in het lichaam beter kunnen herstellen. En last but not least, kan het cuppen ook nog helpen bij het vormen van nieuw bindweefsel én het creëeren van nieuwe bloedvaten in het weefsel. Wij zien eigenlijk alleen maar voordelen!

Lees ook: Omgaan met stress op deze 5 natuurlijke manieren!