Als er iets niet mag ontbreken in de winter, is het een middagje schaatsen. Enne, waar doe je dat beter dan op zo’n gezellige schaatsbaan in de stad? De sterren van de hemel schaatsen terwijl je ondertussen geniet van een lekkere warme chocolademelk met extra veel slagroom én een warme oliebol. Schaatsbaan in de buurt van Rotterdam? Die vind je op deze plekken.

schaatsen rotterdam

Schaatsbaan in de buurt van Rotterdam

Vroeger konden we in de winter nog wel eens het natuurijs op, maar dat lijkt tegenwoordig echt een ver van je bedshow te worden. De winters zijn te warm, waardoor het nauwelijks zo extreem vriest dat er ook daadwerkelijk geschaatst kan worden op natuurijs. Maarre, gelukkig zijn er nog de kunstschaatsbanen. Déze bieden minstens net zoveel plezier! Wil jij graag een middagje schaatsen in de buurt van Rotterdam? Dan doe je dat op de volgende gezellige plekken.

Enne, vergeet trouwens van tevoren niet even te ontbijten of koffie te drinken, want zo kom je je uurtjes op je schaatsbaan sowieso wel door!

1. Schaatsbaan in Rotterdam

We beginnen meteen met één van de meest bekende schaatsbanen in Rotterdam. Deze schaatsbaan bestaat maar liefst tien jaar en is niet weg te denken uit de stad. Vrijwel iedere Rotterdamse inwoner heeft wel eens voet – of nou, schaats – gezet in deze hal. Enne, wat ons betreft, moet jij deze ook niet overslaan!

@videosvananne 🪩✨⛸️ #rotterdam #rotterdamtodo #rotterdamuitjes #schaatsen #schaatsbaan #schaatsbaanrotterdam #rotterdamhotspots #rotterdamactivities #rotterdamkaraoke #silentdisco #disco #silentrave #dikkemic #dikkemicrotterdam #hotspotrotterdam #fyp #fy #voorjou #date #dateidea #thingstodo #friends #vriendinnenuitje #weekend #iceskating #schaatsdate ♬ Dancing Queen – ABBA


De schaatsbaan is maar liefst 400 meter lang dus je kunt hier serieuze rondjes schaatsen. Daarnaast bevindt de baan zich in een hal en is de schaatsbaan dus ook overdekt. Ideaal wanneer het een beetje regenachtig is! Gezellig is het er zéker, want met de mooie lichteffecten op het dak is er meer dan genoeg sfeer. Zo nu en dan doen ze trouwens ook een silent disco – mega leuk.

Prijsklasse: €-€€
Adres:
Toepad 95, Rotterdam
Openingstijden: 
Maandag tot en met donderdag geopend van 08:00-22:00. Vrijdag en zaterdag geopend van 08:00 tot 23:00. Zondag geopend van 07:00 tot 22:00.

2. Plaswijckpark in Rotterdam

Ook deze schaatsbaan is best wel groot. Met maar liefst 500 vierkante meter is er meer dan genoeg ruimte om rond te schaatsen voor een behoorlijk tijdje. Enne, het fijne is dat het hier mega betaalbaar is! Zo mag je gratis gebruik maken van de schaatsen die er zijn als je geen eigen schaatsen hebt. Het enige dat verplicht is, zijn handschoenen. Deze mag je uiteraard van thuis meenemen, maar huren voor een klein bedrag van €3,50 is ook een optie.

schaatsen plaswijckpark
Bron: Plaswijckpark.nl

De schaatsbaan is overdekt, maar er wordt uiteraard altijd eerst gekeken naar het weer. Tussendoor even op adem komen, doe je in het cafeetje er naast. Daar warm je natuurlijk even op met een lekkere warme chocolademelk met slagroom.

Prijsklasse:
Adres:
Wijckpark in Rotterdam
Openingstijden: 
Iedere dag geopend van 10:00 tot 17:00.

3. Winterland in Schiedam

Niet ver van Rotterdam, vind je in Schiedam Winterland. Deze overdekte ijsbaan is maar liefst 850 vierkante meter groot, dus dat betekent dat je hier flink wat meters kunt maken. En als je even een break nodig hebt, stap je gewoon het winterland café in voor een hapje en een drankje. Je kunt hier de hele winter nog terecht voor een middagje schaatsen!

Je betaalt hier entree om binnen te komen en je kunt gratis gebruik maken van de schaatsen die je daar vindt. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen schaatsen mee te nemen. Net wat je zelf fijn vindt! Heb je trouwens ooit al willen schaatsen tijdens kerst? Dan moet je hier zijn, want ze openen hun deuren zelfs op de kerstdagen!

Prijsklasse: €-€€
Adres:
Bachplein, Schiedam.
Openingstijden: 
Maandag en dinsdag geopend van 12:00 tot 22:00. Woensdag en donderdag geopend van 11:00 tot 23:00. Vrijdag geopend van 11:00 tot 1:00. Zaterdag geopend van 10:00 tot 1:00 en zondag geopend van 10:00 tot 23:00.

4. Eurobrouwers in Schiedam

Als je er een gezellige middag van wil maken, kun je het beste terecht bij Eurobrouwers in Schiedam. Hier kun je namelijk genieten van alle winterse taferelen! Even de schaatsbaan op, tussendoor een sneeuwpop bouwen en eindigen bij het haardvuur met een hapje en een drankje terwijl je met het gezelschap een bordspelletje uit de kast trekt!

eurobrouwers
Bron: Eurobrouwers

Een middagje bij Eurobrouwers is eigenlijk gewoon de ultieme winterse belevenis. We zullen het niet vaak meer meemaken dat er zo’n pak sneeuw ligt wanneer je de deur uitstapt. Hier bootsen ze het effect met een schaatsbaan en een dikke laag sneeuw perfect na! Sla trouwens de kaasfondue zeker niet over aan het einde van de dag, want zo maak je het compleet!

Prijsklasse: €-€€
Adres:
Buitenhavenweg 142, Schiedam.
Openingstijden:

5. Winter Wonderland in Delft

Dit jaar opent de schaatsbaan bij het Delftse Knus voor het eerst haar deuren in de hoop zo wat meer mensen te trekken naar het Delftse Hout. De schaatsbaan bevindt zich op het terras van Knus, waardoor je dus tussendoor meteen voor een lekker warm drankje kunt neerploffen als je dat graag wil! De schaatsbaan is deels overdekt, waardoor schaatsen in de regen ook een optie is!

schaatsbaan delft
Bron: Knus Delft

Je betaalt hier wel een kleine entree voor de schaatsbaan én je kunt het beste je eigen schaatsen meenemen. Heb je die niet? Dan kun je ze ook daar krijgen, want ze zijn verkrijgbaar in de verhuur.

Prijsklasse: €-€€
Adres:
Zavelpad 3, Delft. 
Openingstijden:
Iedere dag geopend van 11:00 tot 17:30

Zo’n middagje schaatsen is natuurlijk ontzettend leuk, maar kost wel een hoop energie. Grote kans dat je daarna wel wat lekkers kunt eten om zo weer een beetje op te warmen. Gelukkig kun jij binnen no-time in een heerlijk restaurant neerploffen, want er zijn er in Rotterdam genoeg. Of je nu gaat voor een lekker Italiaans gerechtje óf liever voor sushi, je gaat sowieso lekker eten.