We hebben allemaal wel eens in een situatie gezeten waarbij we al een tijdje met iemand aan het daten zijn en we er dan toch achter komen dat hij of zij het niet helemaal is. Of het nu gaat om het feit dat de klik er niet helemaal is, diegene bepaalde dingen doet die je niet bevallen of dat blijkt dat jullie toch niet genoeg gemeenschappelijke interesses hebben: zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Toch kan zo’n situatie lastig zijn, wanneer jij bijvoorbeeld het gevoel hebt dat de ander jou wel echt leuk vindt. Hoe ga je daar dan mee om en hoe maak je het duidelijk dat het niet meer gaat worden tussen jullie? FEM FEM legt uit.

Hou rekening met de duur van jullie ‘relatie’

‘Ghosten’ is nog steeds een ding. Je date een tijdje met iemand en wanneer het toch niet leuk genoeg meer is, laat je scharrel opeens niks meer van zich weten of ben jij degene die dat doet. Maar we zijn allemaal oud en wijs genoeg om te weten dat dat de minst respectvolle manier is. Het is veel prettiger voor beide partijen wanneer je eerlijk bent op het moment dat je voelt dat er niet meer in zit. Hoe doe je dat dan? Het begint naar het kijken naar de relatie die je met iemand hebt opgebouwd. Wanneer je één of twee dates met iemand hebt gehad, kun je best per app duidelijkheid aan de ander geven. Wanneer je echter al weken of maanden aan het daten bent verdient de ander, gezien de emoties die bij zo’n relatie komen, een face-to-face gesprek.

niet-leuk-genoeg-scharrel-femfem

Hou rekening met de gevoelens van de ander

Vervolgens is het belangrijk om het allemaal niet te zwaar te maken maar wel rekening te houden met gevoelens van de ander. Vertel degene gewoon dat je het leuk vond om met hem of haar om te gaan, maar dat je gevoel zegt dat het niet helemaal is wat je wilt in een relatie. Zo weet de ander waar ze aan toe zijn en kunnen jullie allebei door. Ook wanneer je niet helemaal weet of de ander jou wel leuk vindt, is het alsnog beter om het op deze manier te doen. Wees dan de sterke van de twee en vertel gewoon wat je voelt. Veel mensen vinden dit eng om te doen en gaan daarom maar voor de makkelijke manier: ghosten. Dit is echter niet fijn voor jou omdat je dan nog een tijdje met een naar gevoel rond loopt en het is niet leuk voor de ander omdat hij daardoor verward raakt en misschien wel het vertrouwen in anderen verliest. De ander verdient simpelweg jouw eerlijkheid. Merk je dat je constant tegen dit soort situaties aanloopt? Dit is waarom onze generatie geen relatie wil.