Irritatie bultjes nadat je jezelf hebt geschoren. Het is mega vervelend. We willen allemaal die haartjes en stoppeltjes zo goed mogelijk wegkrijgen. De bikinilijn wordt nóg beter bijgehouden. Helaas krijg je dan wel te maken met die jeukende bultjes. Gelukkig kan je ze op verschillende manieren voorkomen. Wij zetten de beste tips op een rijtje!

96ee7e9cde57f08ec54d240ded12b445

Scherp en schoon mesje

Je hebt net een nieuwe scheermesje aangeschaft en voor je het weet is het bot en vies. Dit maakt het scheren een stuk moeizamer. Het is belangrijk dat je mesje een stukje rubber tussen de mesjes heeft en dat het meerdere mesjes achter elkaar heeft. Dit vormt een beschermend laagje tussen de mesjes en je huid.

Spoelen

Het is belangrijk om regelmatig de haartjes uit je mesje de spoelen. Als je dit niet doet, blijven ze hangen waardoor ze langs je huid schuren. Dit kan voor irritatiebultjes en jeuk zorgen. Daar heeft natuurlijk niemand zin in.

Scrubben

Door te scrubben krijg je een baby zachte huid. Grote kans dat jij je lichaam wel een scrubt maar dat je down under altijd overslaat. Zonde, want je huid wordt er zachter door en het scheren gaat een stuk makkelijker. Wedden dat het helpt!

Een warme douche

Warm water zorgt ervoor dat je porien open gaan staan, waardoor je haartjes zachter worden. Op deze manier gaat het scheren een stuk gemakkelijk. Ga dus niet meteen aan de haal met het mesje als je nét onder de douche staat. Het water is dan een stuk kouder, waardoor de kans op irritaties groot is.

Scheren met de richting mee

Zorg ervoor dat je langzaam met de richting van de haargroei mee scheert. Dit is in de meeste gevallen naar beneden. Houd de huid zo strak mogelijk om te voorkomen dat je wondjes krijgt.

Scheergel

Scheergel zorgt ervoor dat het mesje soepel de haren kan verwijderen. Smeer het gebied dat je wilt scheren in met ongeparfumeerde gel. Zo voorkom je die irritaties.

Babycrème.

Jep. Het werkt echt. Door het insmeren van babycrème op het geschoren gebied, voorkom je irritaties na het scheren. Zinkzalf of talkpoeder helpen hier ook goed tegen.

Wedden dat die bultjes nu verleden tijd zijn!

Lees ook: last van puistjes? Zo voorkom je ze.