Mm, een halfuur extra slaap óf een heerlijke vrijpartij? Voor velen gaat slaap toch altijd boven alles, maar als je een drukke werkdag voor de boeg hebt, is het nog niet zo’n slecht idee om even te rollenbollen. Ochtendseks zou je volgens een studie namelijk productiever maken. Tell us more…

Ochtendseks FEM FEM

Ochtendseks

Volgens een enquete van Mattress Advisor voelen mensen zich productiever doorheen de dag wanneer ze ’s ochtends seks hebben gehad. Mattress Advisor ondervroeg ongeveer 1.000 mensen, allemaal in een relatie en samenwonend, naar hun ochtendroutine en leven overdag. Blijkt dat 53% van de mannelijke respondenten en 45% van de vrouwelijke toegaven dat zij door het hebben van seks in de ochtend beter de dag kunnen doorkomen. Daarnaast zei 33% van de mannen en 43% van de vrouwen dat zo overdag geen verschil merken als ze in de ochtend van bil gaan.

De mannen opperden dat zij ongeveer 40 minuten aan seks willen opofferen. Voor de vrouwen lag dit iets naar beneden: 30 minuten. De activiteiten die boven ochtendseks werden verkozen waren tanden poetsen, slapen, douchen en ontbijten.

Ook al is deze enquete allesbehalve wetenschappelijk, zijn de resultaten toch herkenbaar volgens psycholoog Justin Lehmiller. Als je seks hebt gehad blijft het effect van sekshormonen en neurotransmitters zoals oxytocine en dopamine hangen. Je voelt je vrolijker! Daarnaast werkt seks ook stress verlagend, waardoor we ons beter kunnen focussen op het werk.

Het enige wat je nu nog kan om het zeker te weten is zelf je kleren uit te trekken in de ochtend en eens even lekker te vrijen met je vriend.

Lees ook: seksuele fantasieën over collega’s?