Eén op de 4 werknemers heeft wel eens het bed gedeeld met een collega. Dat is veel. Heel veel. En behoor jij tot de groep die nog nooit seks heeft gehad met een collega dan is de kans alsnog aanwezig dat jij er wel eens over na hebt gedacht want de helft van de Nederlandse vrouwen heeft ooit een seksuele fantasie gehad over een collega.

seksuele fantasie collega FEM FEM

De cijfers

Het bedrijf Viking besloot een onderzoek te beginnen om te kijken of Nederlanders meer afwerken dan alleen hun takenpakket op de werkvloer. Hierbij werkte ze met 1000 deelnemers (man en vrouw) en dit is een greep uit de cijfers:

  • 51% heeft wel eens een romance gehad met een collega
  • 7% van alle relaties die op kantoor beginnen eindigen in een huwelijk
  • 75% van de Nederlandse mannen (en 50% van vrouwen) heeft weleens een seksuele fantasie over een collega gehad
  • 1 op de 10 relaties is tussen leidinggevende en ondergeschikte
  • Bij millenials is 1 op de 6 relaties tussen leidinggevende en ondergeschikte.

Jahaa, blijkt dus dat mannen nóg vaker denken aan seks met een collega dan vrouwen.

Liefdesrelatie op kantoor

Hoe ontstaat zoiets? Nou, het is vrij simpel. Een kantoor is vaak dé plek voor een bloeiende liefde. Vergeet niet, je ziet je collega’s vaker dan je eigen familie en vrienden. Toch wacht het grootste deel van de kantoorkoppels (30%) die zijn ontstaan op de werkvloer tot na de werkdag met het romantisch afspreken met hun kantoorcrush, om het van andere collega’s verborgen te houden.

relatie op werkvloer FEM FEM

Kortom, merk jij dat je de laatste tijd wel héél vaak droomt over die ene collega waar je af en toe mee kletst bij de koffiezetapparaat? No worries. You’re not the only one.

Lees ook even een hilarische column van onze Soof over seks op de werkvloer.