Als je zwanger bent dan zijn er verschillende factoren die een rol spelen op de ontwikkeling van het kindje. Het is natuurlijk logisch dat een gezonde moeder waarschijnlijk ook een gezond kind krijgt, gevarieerd eten kan ook effect hebben op het ongeboren kindje. Volgens wetenschappers heeft het seizoen waarin je geboren wordt óók effect op je karakter.

sterrenbeeld karakter
Bron: Pinterest

Lente

Als je geboren bent in maart, april of mei dan kan je nu opgelucht ademhalen. Zij hebben namelijk een uiterst positief karakter en zijn heel optimistisch. Als je jezelf hier niet in herkent dan kan het zo zijn dat je vaak geneigd bent om het positieve in het negatieve te zoeken. Mocht je jezelf hier nu nog steeds niet in herkennen, dat kan ook. Kinderen die in deze maanden geboren worden zijn ook vatbaar voor precies het tegenovergestelde: klinisch depressief worden. Als je in mei bent geboren dan heb je hier de meeste kans op.

Zomer

Ben je geboren in juni, juli of augustus dan lijkt jouw karakter erg op dat van een lente-baby. Je bent ook erg positief ingesteld en ziet de zonnige kant in van jouw leven. Dit klinkt allemaal superleuk, maar je kan wel erg wisselvallige buien hebben met extreme highs maar ook extreme lows.

Herfst

Herfstbaby’s zijn super stabiel, dit komt omdat er in de herfst nog redelijk lange avonden zijn. Ze hebben de minste kans om bipolair te worden. Eén minpuntje is wel dat mensen die in de herfst geboren zijn sneller de neiging hebben om geïrriteerd te raken om kleine dingetjes.

Winter

Zoals je misschien al verwacht had, hebben winter-baby’s het zwaarst. Het schijnt dat mensen die in december, januari en februari geboren zijn meer kans hebben op psychotische stoornissen en depressieve eigenschappen. Geen leuk lijstje dus. Toch hebben de winter-baby’s ook positieve eigenschappen, ze worden niet snel geïrriteerd en denken altijd in oplossingen. Mensen die geboren zijn in januari en februari zijn erg creatief.

Lees ook: Dit is jouw slechtste eigenschap volgens je sterrenbeeld