Het liefst kruip je met een dikke trui aan onder drie lagen dekens. Niet heel opwindend voor je partner, maar hé, jij hebt het koud. Toch blijkt het dat koppels in de winter meer seks hebben dan andere seizoenen. Je blijft vaker binnen en praat meer met je partner. Deze extra tijd samen resulteert dus ook in meer seks. Maar naast het feit dat je het er lekker warm van krijgt en dat seks veel voordelen heeft, heeft het ook specifieke voordelen voor wanneer het koud is.

winter seks

Je maakt endorfine aan

Endorfine, het stofje dat een geluksgevoel met zich meebrengt, is natuurlijk altijd goed voor je. Maar het is algemeen bekend dat de wintertijd, en de donkere dagen die hierbij komen kijken, ervoor zorgen dat wij ons eerder depressief voelen en nergens zin in hebben. Laat staan dat je in deze kou zin hebt om je sportkleding aan te trekken en naar de sportschool te gaan. Seks is een goede workout en zorgt ervoor dat je het stofje endorfine aanmaakt, waardoor je je dus gelukkiger zult voelen en die winterdip makkelijk aankunt!

De kans dat je ziek wordt, wordt kleiner

Seks geeft je immuunsysteem een boost. In de winter heersen veel griepjes en verkoudheden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat seks je immuunsysteem versterkt. Volgens onderzoek zijn de levels van immunoglobuline A (die de mogelijkheid hebben om verkoudheid / griep af te weren) aanzienlijk hoger bij degenen die drie of meer keer per week seks hebben. Dus heb je een griepje? Dan weet je wat je te doen staat.

Seks werkt stressverlagend

De periode rondom het nieuwe jaar is altijd ontzettend druk. Bovendien kunnen sommige mensen zich ‘opgesloten’ voelen wanneer het slecht weer is en dit kan voor stress zorgen. Het hebben van seks kan ervoor zorgen dat je stresslevel daalt en je zenuwen worden gekalmeerd. Bovendien zijn er bepaalde seksstandjes die je stress nog meer kunnen verlagen.

Je valt sneller in slaap

Natuurlijk is het voor alle seizoenen fijn wanneer je snel in slaap valt, maar in de winter kan door de droge lucht je keel erg droog aanvoelen, je neus verstopt zitten of je hebt het té koud, waardoor je niet kunt slapen. Nadat je seks hebt gehad, worden serotonine en opioïden vrijgeven waardoor je je meer ontspannen en slaperig voelt. Bovendien zorgt een orgasme ervoor dat je heerlijk snel in slaap valt.

Mannen zijn meer opgewonden in de winter

Het blijkt dat de winter ervoor zorgt dat mannen meer zin hebben in seks. Dit kan komen door het feit dat er minder huid wordt getoond en ze dus gaan fantaseren wat er zich onder die dikke trui bevindt, waardoor hij dus het liefst zo snel mogelijk uit wil trekken.

Heb je last van een winterdip, kun je niet slapen doordat je het te koud hebt of heb je stress? Dan is seks dus de oplossing. En zo vertel je hem wat je wilt tijdens de seks.