De winter blues, ook wel bekend als een winterdepressie of een winterdip. De dagen zijn korter, het wordt sneller donker en onze biologische klok weet niet goed hoe hij hiermee om moet gaan. We voelen ons somberder, verkouden en ziekjes. Met deze tips voorkom jij deze winterdip.

winterdip-voorkomen-femfem

Light up the room

De winter is natuurlijk ook de periode van gezelligheid en knus met warme chocomelk, onder een dekentje bij de openhaard zitten. Vul je woonkamer met kaarsjes. Dit ziet er niet alleen heel gezellig en knus uit, het geeft meer warmte dan je zou denken. En wat is er nu fijner dan samen met je partner onder een dekentje te vertoeven, omringd door kaarsjes en jullie favoriete serie op Netflix bingewatchen.

Maak een wandeling

Het is koud buiten en dat is juist de reden dat je een hekel hebt aan de winter. Waarom zou je dan naar buiten gaan? Omdat het je goed zal doen. Kleed je lekker warm aan, inclusief dikke sjaal, wanten en een muts, zodat je het niet koud hoeft te krijgen. De frisse lucht zal je goed doen.

Breien 2.0.

Breien heeft het imago van oubollig, ouderwets en saai. Wij introduceren je breien 2.0. Met breien kun je hele toffe dingen maken en vooral dingen die je in de winter heerlijk warm kunnen houden. Wij gaan voor het knopen van een grof, zacht kleed. Dankzij deze tutorial kan iedereen het. Lekker warm voor de openhaard je eigen kleed breien om er vervolgens heerlijk warm op de bank onder te kruipen.

Nieuwe winterse accessoires

Wij vrouwen worden blij van nieuwe dingen en hebben altijd wel een reden waarom we iets nieuws nodig hebben. En wanneer we geen reden hebben, verzinnen we er wel een. Natuurlijk heb jij voor de winter nog nieuwe winterse accessoires nodig die je warm houden. Die leuke wanten die je laatst tegenkwam en die een muts die perfect bij je nieuwe winterjas past. Dankzij deze nieuwe accessoires is de winter iets minder somber.

Bezoek een kerstmarkt of andere winterse activiteit

De winter betekent niet dat we alleen maar warm binnen moeten blijven zitten. Integendeel. Er is zoveel te doen in de winter! Van schaatsbanen tot kerstmarkten tot winterse festivals tot een diner in een arrenslee. Ga eropuit!

Ontdek nieuwe warme drankjes

De winter is er om warme drankjes te drinken. Chai Latte, verse muntthee of warme chocomelk zijn stuk voor stuk heerlijk, maar het wordt tijd om ons assortiment uit te breiden. Ga op zoek naar nieuwe smaken koffie of speciale latte’s. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze Pumpkin Spice Latte die je heel gemakkelijk zelf kunt maken.

Begin je dag met yoga

Yoga zorgt ervoor dat je even helemaal tot jezelf komt. Je ervaart en voelt de rust, zodat jij helemaal clean jouw dag kunt beginnen. Je gewrichten worden flexibeler, je voelt je fitter en zo kun jij de dag met volle energie gemakkelijk aan. Wil je meer weten over yoga? Ons zusje Freshhh vertelt je precies wat yoga is.

Home-makeover

In de zomer is je huis vanzelf gezellig. De ramen en deuren kunnen open, het zonnetje komt door en de bloemetjes staan in bloei. In de winter moet je het zelf gezellig en levendig maken. Koop een aantal mooie planten voor binnen, die zorgen gelijk voor zuurstof, hang gezellige lichtsnoeren en vul je huis met kaarsjes. Deze kleine veranderingen kunnen al voor een groot verschil zorgen.

Lees ook: Waarom single zijn tijdens de koude wintermaanden helemaal niet erg is.