Relaties zijn moeilijk. Jij hebt werk, je partner heeft werk. Er zijn spanningen, want er moet van alles geregeld worden. Jullie hebben al meer dan een maand geen 100% tijd voor elkaar gehad. Irritaties lopen hoog op, “als hij/zij nog een keer zegt dat het eten niet warm genoeg is, gooi ik die gebakken vis zo over zijn/haar hoofd heen”, denk je dan. Nee, seks komt er vandaag niet van. Terwijl seks vaak het antwoord is op deze problemen, die acht minuten tijd voor elkaar zijn een echte lifesaver. Geen tijd is geen excuus meer, probeer de seks een keer in te plannen.

seks inplannen FEM FEM

Hoe je het wendt of keert, seks is goed voor je. Regelmatig met je lieverd het bed ‘delen’ bevordert je bloedsomloop, verbrandt vet en zorgt (misschien wel het belangrijkste op dit moment) dat je een stuk minder humeurig bent. Waarschijnlijk had je al zo’n vermoeden dat er een paar sterke argumenten zijn om wat vaker het in bed te duiken met elkaar. Het probleem bij een gestrand seksleven ligt vaker bij de partners zelf. Werk, stress, irritaties, ruzies en onzekerheden. Allemaal niet de allerbeste omstandigheden voor romantiek en passie, I know.

Misschien denk je dat seks op afspraak niet de meest romantische vorm van seks is, dat is het ook niet. Maar, het is wel een begin. Het is een ‘belofte’ naar elkaar toe dat jullie je best gaan doen voor elkaar. Het kan je relatie redden en het is ook nog goed voor je persoonlijke problemen. Overtuigd?

Dit is waar je aan moet denken wanneer je seks gaat inplannen:

  • Heb echt alleen tijd voor elkaar

Dinsdagmiddag, dan hebben jullie allebei een plekje. Je maakt de kamer sfeervol en zet een zacht muziekje aan op de achtergrond. Je partner komt binnen en verontschuldigd zichzelf omdat hij/zij écht nog een paar mailtjes moet beantwoorden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om duidelijk te maken dat het halfuurtje wat jullie samen ingepland hebben echt alleen voor jullie twee is. Maar goed, je weet dat hij/zij er waarschijnlijk geen slechte bedoelingen bij heeft. Communication is key.

  • Hou het regelmatig

Twee keer per jaar een weekje weg is een leuke afspraak. Toch zal je waarschijnlijk merken dat je op den duur behoefte hebt aan meer. Probeer tenminste een avondje per week voor elkaar in te plannen.

  • Praat erover

Wanner de seks wat minder word, en de argumenten wat meer is het goed om na te denken waar dit door komt. Soms zit je in een sleur, soms zijn er al een tijdje bepaalde spanningen en soms gebeurt het zomaar. Probeer de oorzak te zoeken, en laat het dan los. Niks wat er mis zou kunnen zijn is even belangrijk als je relatie. Bespreek samen het probleem en maak afspraken om het vanaf nu beter te doen. Nu is het tijd voor een ander soort seks: Goedmaak seks.

Tip: probeer ook seks te hebben op andere plekken dan thuis. Waar? Dat lees je hier.