Het is net uit met je ex en je mist hem toch wel heel erg. Zal je dan toch een appje sturen? Kijken of hij jou ook mist. Je besluit toch maar eerst advies aan je vriendinnen te vragen. Waarschijnlijk het eerste wat je hoort: ga niet met hem naar bed. Maar wat blijkt: seks met je ex hoeft helemaal geen probleem te zijn.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat seks met je ex er niet voor zorgt dat je moeilijker over hem heen komt. Het kan zelfs voordelen met zich mee brengen. Als de wetenschap het zegt, toch?

Wat zegt het onderzoek over seks met je ex?

Onderzoekers deden twee onderzoeken waarbij 113 mensen vragen hebben beantwoord onder andere over of ze fysiek contact hebben gehad en hoe erg ze zich emotioneel verbonden voelde na de seks. Het tweede onderzoek ging precies hetzelfde, alleen vroegen ze na twee maanden hoe emotioneel verbonden ze zich voelde. Wat blijkt: seks met je ex zorgt er niet voor dat je minder snel over je ex-partner heen komt. Sterker nog het zorgt ervoor dat je het leven positiever beschouwt.

Seks als afsluiting

Als het abrupt is uit gegaan, dan kan seks de ideale oplossing zijn voor afsluiting. Het zorgt ervoor dat de overgang van alles naar niets wat vloeiender overloopt. Maar of het nou echt zo’n slim idee is, valt over te discussiëren. Volgens datingpsycholoog Madeleine Mason Roantree doe je er beter aan om te focussen op het vinden van een betere relatie om aan te werken.

Daarnaast komen bij een break up veel emoties kijken. En laten we eerlijk zijn; het is niet voor niks uit gegaan. Jullie hebben beide tijd nodig om dit te verwerken, handig is het dus niet. Alleen als de relatie vanuit beide kanten als vriendschappelijk wordt gezien, is het mogelijk. Kijk vooral wat voor jouw situatie geldt, soms kan je beter rennen.

Lees ook: Seks met je ex: wil je hem terug of mis je alleen de aandacht?