Tips voor het maken van een goede selfie zijn er in overvloed. Houd je hoofd een beetje schuin, zorg voor goed licht, fotografeer uit een gunstige hoek, check je achtergrond, en dan gewoon heel vaak klikken! Maar met deze gouden tips ben je er nog niet. Hieronder lees je wat je naast je smartphone nog meer nodig hebt voor het perfecte plaatje.

dua-lipa-selfie

Zorg voor een stevige grip met een telefoonhoesje

Je herkent het vast wel: je hebt eindelijk de beste selfie hoek gevonden, maar net als je wilt klikken glijdt je telefoon een beetje uit je hand. Het gevolg? Een bewogen foto. Om dit te voorkomen kun je het beste een beschermhoesje met goede grip aanschaffen, zodat je smartphone beter in je hand ligt wanneer je een selfie maakt. Bijkomend voordeel is dat je telefoon met een hoesje bij een onverwachte val toch zacht terecht komt.

De OnePlus Nord is bij uitstek geschikt voor het maken van selfies, omdat dit model is voorzien van twee front camera’s van hoge scherpte en een brede beeldhoek. Hierdoor maak je hoge kwaliteit selfies, alleen óf samen met je vrienden. Daarbij nog een stevig OnePlus Nord hoesje bestellen, and you’re ready to go!

Bewerk je foto’s op je laptop

Voor het ultieme wow-effect bewerk je je selfie in een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop. Zo’n tool installeer je gemakkelijk op je laptop, waarna je je foto tot in detail kunt bewerken. Ga als een echte professional aan de slag met de belichting, het contrast en de helderheid van je foto, of kies voor een standaard filter. Om deze tools te gebruiken heb je een laptop nodig met een krachtige processor, zodat je zware foto- en videobestanden snel kunt laden en bewerken.

Programma’s zoals Photoshop vergen aardig wat power van je laptop, dus het is belangrijk dat je laptop dat aankan. Als je een iPhone gebruiker bent, kan het makkelijk zijn om te kiezen voor een Macbook. Je kunt de bestanden op je iPhone en Macbook dan heel handig synchroniseren, zodat je meteen aan de slag kunt met het bewerken. Wil je niet teveel geld uitgeven aan een nieuwe laptop? Koop dan een goede laptop in de aanbieding en bespaar een hoop kosten!

Gebruik de juiste accessoires en functies

Als je weet welke accessoires en functies je kunt gebruiken om een Insta-waardige selfie te maken, wordt het fotograferen een makkie. De selfiestick blijft een populaire en effectieve manier om een selfie te maken van een afstandje. Door dit verlengstuk passen je vrienden en de achtergrond ook in beeld. Een win-win dus!

Als je altijd op zoek bent naar de beste verlichting is een selfie light ring of light case iets voor jou. Door dit lichtgevende accessoire op je smartphone te plaatsen kun je zelfs in donkere ruimtes haarscherpe selfies maken. Daarnaast kun je ook de functies van je telefoon gebruiken om je selfie te finetunen. Zo maak je de scherpste zelfportretten met de portretmodus, gebruik je de zelfontspanner om een timer te zetten en kun je de foto instellingen geheel naar wens aanpassen. Selfie time!

Met deze handige tips maak jij de allermooiste foto´s