Ben je helemaal weg van Ferry: de serie? Dan hebben we goed nieuws voor je! In dit artikel delen we een aantal geweldige series die zeker in de smaak zullen vallen bij fans van deze populaire Netflix-show. Pen en papier in de aanslag? Wij praten je bij.

series als ferry de serie sleeping dog netflix
Bron: Sleeping Dog

Sleeping Dog (IMDb 6.4)

Een voormalige hoge politieofficier en een enthousiaste jonge aanklager hebben elk hun eigen redenen om een oude moordzaak opnieuw te onderzoeken. Maar zodra ze dat doen, ontdekken ze dat het een complexe zaak is en dat ze de doos van Pandora hebben geopend.

Terwijl ze steeds dieper in het politie- en rechtssysteem duiken, beginnen ze beide te vermoeden dat er sprake is van een samenzwering. Misschien heeft dit alles te maken met een terroristische aanval die de stad anderhalf jaar geleden op haar grondvesten deed schudden?

Bodies (IMDb 7.4)

Er is een moord gepleegd in Whitechapel en er zijn vier verschillende detectives die elk proberen om de zaak op te lossen, maar dan wel in verschillende tijdperken. We hebben Alfred Hillinghead, een gedreven politieagent uit de jaren 1890. Dan hebben we Karl Whiteman, een avontuurlijke detective uit de jaren 1940. Ook hebben we Sergeant Shahara Hasan, een stoere vrouwelijke speurder uit de jaren 2020. En tot slot hebben we Maplewood, een detective uit het post-apocalyptische jaar 2050, die met zijn beklemmende perspectief zorgt voor een interessante twist aan het verhaal.

Thicker Than Water (IMDb 5.9)

Het leven van een journaliste verandert drastisch wanneer ze haar broer probeert te beschermen tegen de wet. In een ongelukkige samenloop van omstandigheden raakt ze echter verstrikt in het meedogenloze plan van een baas in het criminiele circuit, met haar familie als inzet.

Wat begon als een nobele daad om haar broer te helpen, eindigt in een complete chaos voor deze journaliste. Ze wordt geconfronteerd met de duistere onderwereld van criminele handel en moet vechten voor het leven van haar geliefden.

De situatie escaleert snel en de journaliste moet alle zeilen bijzetten om de waarheid boven water te halen en haar familie te redden. Met behulp van haar scherpe journalistieke vaardigheden en onverschrokkenheid gaat ze tot het uiterste om gerechtigheid te krijgen.

Grond (IMDb 7.2)

Omar Boulasmoum, een 65-jarige weduwnaar, is de eigenaar van een bedrijf dat repatriëring (letterlijk: naar het vaderland terugkeren) regelt. Hij zorgt voor begrafenisverzekeringen en helpt Marokkanen om terug te keren naar hun geboorteland. Voordat Omar op reis gaat naar Mekka, besluit hij zijn bedrijf over te dragen aan zijn dochter Nadia en zoon Ismaël, die ook wel bekend staat als Smile. Op deze manier hoopt Omar zijn verloren zoon, die geen interesse heeft in het bedrijf, weer op het juiste pad te brengen.

Net nadat Omar is vertrokken, ontstaan er al problemen met de zaak. Rachid en Nadia worden geconfronteerd met een familie die het niet eens kan worden over waar hun overledene begraven moet worden: hier of in Marokko. Uiteindelijk komt Smile per toeval op het idee om mensen hier te begraven met aarde van daar.

Ludik (IMDb 5.6)

Daan Ludik is een man die zijn eigen imperium heeft opgebouwd. Hij is een succesvolle meubelverkoper en het gezicht van zijn bedrijf. Overal waar je kijkt, hoor je zijn stem op de radio, zie je hem op televisie en prijkt zijn gezicht op billboards. Hij woont in het welvarende Pretoria East en lijkt een gelukkig familieman te zijn. Maar achter dit perfecte plaatje schuilt een geheim: Daan is een smokkelaar van diamanten.

Als de details van zijn illegale activiteiten bij de Zuid-Afrikaanse maffia belanden en een lid van zijn familie ontvoerd wordt, staat Daan voor een moeilijke keuze. Hij wordt gedwongen om zijn meubelbedrijf te gebruiken als dekmantel om wapens naar Centraal-Afrika te smokkelen. Voor Daan is dit niet alleen een manier om zijn rijkdom verder uit te breiden, maar ook een kans om zijn ontvoerde familielid terug te krijgen.

Terwijl Daans persoonlijke leven in chaos verkeert, moet hij voortdurend zijn vindingrijkheid en prioriteiten op de proef stellen. Het risico om ontmaskerd te worden, zijn familie kwijt te raken, in de gevangenis te belanden of zelfs de dood tegemoet te zien, maakt dat hij alles op alles moet zetten. Terwijl hij worstelt om zowel zijn persoonlijke relaties als zijn bedrijf intact te houden, moet Daan vertrouwen op zowel oude als nieuwe bondgenoten om te overwinnen.

Over Water (IMDb 6.7)

Een man met een turbulent verleden krijgt de gelegenheid om zijn relatie met zijn familie te herstellen. Terwijl hij oude problemen en nieuwe verleidingen probeert te overwinnen, bevindt hij zich in gevaarlijke situaties op de dokken van Antwerpen. Ook deze serie is op Netflix te zien.

Rough Diamonds (IMDb 7.2)

Noah Wolfson keert terug naar Antwerpen na jarenlang afstand te hebben genomen van zijn familie en de ultra-orthodoxe Joodse manier van leven. Hij ontdekt dat zijn broer het eens zo machtige familiebedrijf in problemen heeft gebracht door diamanten te verhandelen met dubieuze partners. Ondanks de gespannen relaties met zijn ouders, broer en zus, doet Noah zijn best om de zaak te redden en de reputatie van de familie te herstellen.

Dit leidt echter tot een reeks problemen waarin de familie onbedoeld wordt meegesleurd in de criminele onderwereld. Bovendien worstelt Noah met zijn eigen twijfels over de orthodoxe levensstijl, terwijl de ooit hechte en machtige Wolfson-familie verdeeld is over zijn terugkeer en de toekomst van hun diamantbedrijf.