Yoga-les: je hebt besloten om eindelijk iets te gaan doen om je lichaam een beetje in shape te houden. Maar het moet iets zijn waar je rust en kalmte vindt en tegelijkertijd je lichaam helemaal zen kunt houden. Wat is dan een betere sport om te gaan doen dan Yoga? Alle vooroordelen die zeggen dat je lenig moet zijn voor Yoga en dat het heel zweverig is, worden hierbij gelijk de wereld uit geslingerd. Je bent er klaar voor om jezelf helemaal over te geven. Dat is natuurlijk verschrikkelijk mooi, maar hoe zorg je ervoor dat je helemaal ready-set-go bent voor jouw eerste les?

yoga-fem-fem

Yoga is voor iedereen

Is yoga niet zweverig? Is het niet zwaar? Ga je überhaupt wel zweten? Ongetwijfeld vraag je je van alles af als je als beginner goed wilt gaan starten. Het antwoord is vrij simpel: yoga is voor iedereen, mits je de juist keuze maakt voor de yogavorm. Het leert je om bewuster (met meer aandacht) om te gaan met je lichaam en je hoofd. En dat is wel even lekker en nuttig in deze mooie, maar snelle tijd van internet, smartphones, Netflix en Social media.

Kies de juiste yogavorm

Niet iedereen heeft baat bij yoga, zo moet je jezelf afvragen: wat wil ik hiermee bereiken? Wil je vooral een sterker en soepeler lichaam, meer rust in je hoofd of aan een goede houding werken? Je doel is belangrijk in je keuze voor een yogavorm. Zo zijn er vormen waarbij de nadruk ligt op fysieke inspanning, maar ook spirituele ontwikkeling of mentale ontspanning. Klinkt diep hé?

De juiste kleding dragen

Moet je een hele nieuwe garderobe aanschaffen als je met je yogalessen start? Nee, natuurlijk niet.. (mag natuurlijk wel als je van shoppen houdt) Je komt meestal al ver met een joggingbroek, hemdjes en een paar warme vestjes. Wil je het écht gelijk goed doen en lekker in je vel zitten tijdens deze yogalessen? Schaf dan biologische yogakleding aan. Deze kleren zijn meestal gemaakt van een zachte, fijne stof en zijn op een eerlijke wijze geproduceerd.

Probeer niet te veel water te drinken

Als je uitgedaagd wordt en begint te zweten heb je misschien de neiging om liters water naar binnen te werken. Niet doen! Tijdens deze lessen probeer je van binnen juist een vuurtje aan te wakkeren. Als je heel veel water gaat drinken doof je dit vuurtje als het ware weer en zijn de effecten van de les minder goed te werken. Klinkt gek toch? Maar het is echt zo! Als je écht moet drinken, neem dan hele kleine slokjes.

Verdiep je ook in de filosofie van Yoga

Veel mensen starten met Yoga vanwege rugklachten, nekklachten, stress, hoge bloeddruk, tot meer rust krijgen in je hoofd. Wat hun motief om te starten ook is.. De reden waarom ze blijven hangen is de filosofie van Yoga. Schaf dus een leuk boekje aan over Yoga of speur het internet af naar leuke blogs of inspirerende verhalen van mensen. De filosofie van Yoga is namelijk mega interessant om jezelf er wat meer in te verdiepen. Plus we weten niet waar het precies aan ligt, maar door Yoga voel je je gelijk een ander mens. Misschien toch maar eens die fijne zachte Yogakleren aanschaffen..

Lees ook: deze Yoga-poses zijn erg goed voor de billen