Noem iemand die vrijwillig Tequila drinkt voor de smaak. I’ll wait… Tijdens een avondje stappen komt er altijd een moment waarop iemand het een goed idee vindt om shotjes te bestellen. Nu wil je natuurlijk niet de spelbreker zijn, maar van de smaak van shotjes ga je bijna over je nek. Gelukkig is er een hack waarmee je de smaak van het shotje niet meer proeft – thanks to TikTok.

Shotjes drinken zonder de smaak te proeven

Je gelooft het misschien niet maar deze hack werkt echt! Zo drink je voortaan shortjes zonder iets van de alcohol te proeven: als eerste moet je helemaal uitademen. Vervolgens neem je het shotje. En dit is dus alles! Je zou het haast niet geloven maar het werkt dus echt. Dit moet je gewoon even proberen tijdens je volgende avondje uit.

@lee.estelle tik tok always teaching me sumn #fyp #foryoupage ♬ Moneybagg Yo – “Wockesha” – HIMOTHY

@bonniengaiiwoah how did we just learn about this♬ original sound – Bonnie Ngai

Niet alleen bij shotjes

Naast dat het uitademen werkt bij het nemen van shotjes, werkt het echt bij al het eten en drinken wat je zult nemen. Maar hoe komt dat nou eigenlijk? Je reukvermogen heeft voor tachtig procent invloed op je smaak. Wanneer je uitademt ruik je een stuk minder, waardoor je automatisch ook gelijk een stuk minder gaat proeven. Aha!

Oppassen geblazen

Heel leuk hoor die TikTok-hack om je shotjes niet meer te proeven wanneer je er één neemt, maar zo slim is het niet. Omdat je de alcohol in het drankje niet proeft kan het wel héél snel gaan. Let er dus op dat je niet te ver gaat!

Reacties

Na het plaatsen van deze hack op TikTok stromen er een hoop reacties binnen. Zo schreef iemand: “Het werkt. Maar ik werd uiteindelijk veel te dronken nadat ik dit had geleerd”. Iemand anders liet dit weten: “Waarom drink je het dan nog steeds als jullie de smaak niet lekker vinden, ik ben echt in de war”. Daar heeft diegene echt een punt!

Lees ook: Van dít drankje krijg je dus de ergste kater