Trends komen en gaan en dit is ook vaak het geval met sieraden. Draag jij sieraden als mode-item om je outfit mee af te stylen? Dan is het wel belangrijk om in de gaten te hebben welke sieraden op dit moment helemaal hot zijn. Daarom delen we hieronder de vier sieradentrends van dit moment!

sieraden-trends-2020
Unsplash

Zilver

Zilveren sieraden zijn eigenlijk heel tijdloos, maar toch zagen we dat de afgelopen jaren vooral goud erg populair was. Vanaf 2021 is dit echter anders, want dan mag zilver er weer helemaal zijn! Denk maar bijvoorbeeld aan die ene mooie zilveren armband die mooi matcht met een zilverkleurig horloge. En nog een voordeel: zilver is qua materiaal goedkoper dan goud, dus je portemonnee vindt deze trend vast ook erg leuk.

Mooie sieraden FEM FEM
@pexels.com

Oorringen

De afgelopen jaren waren statement sieraden echt een ding: hoe groter en opvallender, hoe beter! Nu grijpen we echter steeds meer naar de rustigere en klassieke items. Dit kan misschien te maken hebben met de onzekere tijden waarin we leven. Het is dan erg menselijk om ons vast te houden aan iets wat herkenbaar is en eeuwig zal blijven. Een voorbeeld hiervan is de oorring: simpel, ingetogen en klassiek! Waarschijnlijk heb jij ook nog wel oorringen in je sieradenkistje liggen, dus het wordt hoog tijd om deze weer even tevoorschijn te toveren! Heb je ze niet meer? Online zijn er talloze modellen en varianten te vinden.

Parels

Parels zijn al eeuwenlang een favoriet onder de rijke mensen over de hele wereld. Misschien had jouw oma vroeger ook een paar oorbellen met parels! Door de jaren heen werden parels echter steeds vaker gebruikt om mode-items mee te maken, al werden hier vaak geen echte parels, maar kunstparels gebruikt. Parels werden dan ook bijvoorbeeld op kleding of jasjes genaaid om een echt fashion statement te maken. Sieraden met parels zijn nu om de zoveel tijd weer een trend, zo ook in 2021. Ga bijvoorbeeld voor een parelketting of parel oorbellen als je het graag chique en simpel wilt houden.

golden bracelets and earrings on pink and white background
@pexels.com

Chains

De laatste trend die we bespreken zijn chains. Deze zagen we vorig jaar al veel in kleding verwerkt, maar chains kun je natuurlijk ook als ketting om je nek of als armband pols hangen! Het leuke aan deze trend is dat je het geheel naar eigen smaak kunt dragen. Zo zijn er kleine chains die je als subtiele sieraad kunt dragen, maar grote, dikke chunky chains bestaan ook als je graag wat meer opvalt. En qua kleur valt er ook veel te kiezen: ga voor zilver, goud, metallic of jouw lievelingskleur. Combineer de chains ook eventueel met een steentjes, diamanten of misschien zelfs parels. Chains kun je dus als basis gebruiken en mixen en matchen met andere sieraden voor een eigen unieke look!


Lees ook: de mooist en meest subtiele sieraden die een toevoeging aan je outfit zijn