Wanneer je al een tijdje vrijgezel bent, besef je dat je op eigen benen moet staan. In een relatie heb je altijd iemand om op te leunen, maar nu is dat wel anders. Alles wat je vorige partner eerst voor je deed, moet je nu zelf doen. En eigenlijk vind je dat best wel prima. De volgende signalen wijzen erop dat jij je eigen vriendje bent geworden.

Daydreaming and enjoying the sunlight

Je bepaalt zelf welke maaltijd er op tafel komt

Het is voor jou geen enkel probleem om te bepalen wat je voor avondeten gaat maken. Je eet namelijk wat je wil, wanneer je wil en je hoeft met niemand rekening te houden.

Je bent erg handig geworden

Wanneer er iets in huis gerepareerd moet worden, weet jij precies wat je moet doen. Je hebt je eigen gereedschap om je een handje te helpen. Ondanks dat je zo nu en dan een tutorial moet bekijken, gaat het je nog best goed af.

Je kunt al je boodschappen zelf dragen

Je bent erin geslaagd om al je boodschappen in een keer zelf te dragen met als gevolg dat je sterkere armen krijgt. Niemand die jou meer hoeft te helpen.

Je bent je eigen monteur geworden

Je weet precies wanneer en waarom je voertuig toe is aan onderhoud en weet dan ook wat je te doen staat. Daar heb je helemaal geen hulp bij nodig.

Je haalt spinnen zelf weg

Wanneer je een spin in je buurt ziet, zul je misschien even in lichte paniek raken, maar er uiteindelijk wel zelf voor zorgen dat deze verdwijnt. Op wat voor manier dan ook.

Je koopt lingerie puur omdat jij het mooi vindt

Als je mooie lingerie ziet en deze wilt kopen, doe je dit puur voor jezelf. Soms voelt het namelijk goed om je sexy te voelen zonder indruk te hoeven maken op iemand, behalve jezelf.

 Je wordt beschreven als ‘onafhankelijk’

Zodra mensen het over je hebben, zullen ze het woord ‘onafhankelijk‘ al gauw laten vallen. Gewoon omdat je dit ook bent.

Je hebt het openen van potjes onder de knie

Nu je toch zulke sterke armen hebt gekregen van het tillen van je boodschappen, komen ze ook meteen goed van pas bij het openen van nieuwe potjes. Je hebt hier geen hulp meer bij nodig. Op een paar keer aanbellen bij de buurman na dan.

Je bent een ster in koken geworden

Je weet precies hoe je een lekker maaltje voor jezelf op tafel kunt zetten. Het maken van een lekkere maaltijd hoeft namelijk niet alleen om indruk te maken op een ander, maar puur zodat je zelf kunt genieten van lekker eten.

Je koopt cadeaus voor jezelf tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen heb je misschien wel geen vriend die iets voor je koopt, maar gelukkig ben je daar zelf veel beter in. Jij weet namelijk precies wat je leuk vindt en verwent jezelf gewoon met leuke cadeautjes.

Je houdt oprecht van jezelf

Je hebt niemand die iedere dag tegen je zegt hoe mooi je bent en hoeveel ze van je houden. Dus vertel je dit tegen jezelf. Je hebt jezelf veel beter leren kennen en ook in mindere tijden waardeer jij jezelf nog. En dat is iets moois wat je zeker moet koesteren.

Je maakt jezelf gelukkig

Op dit moment hoef je alleen jezelf gelukkig te maken. Misschien weet je niet precies hoe, maar dit leer je vanzelf. Wanneer jij je eigen vriendje bent, zul je alleen maar een betere vriendin zijn als jij de man van je dromen gevonden tegen het lijf loopt.

Happy and comfortable at home in the morning