We hebben allemaal wel eens weinig zin om naar ons werk te gaan. We werken immers om te leven en zeker niet andersom. Dat is dus eigenlijk in de meeste gevallen heel normaal! Toch is het in enkele gevallen een teken dat het tijd is voor verandering. Deze signalen geven aan dat je hoognodig nieuw werk moet zoeken.

Signalen die aangeven dat je nieuw werk moet zoeken

We werken nou eenmaal omdat het moet, dus dat betekent dat we lang niet altijd met veel zin naar ons werk gaan. Wij kunnen – als ieder ander – namelijk honderd andere dingen bedenken die we veel liever zouden doen. Zonnen, shoppen, dagjes weg, buiten de deur lunchen én nog veel meer. Maar goed, we dwalen af. Werken dus. Dat gaat soms met tegenzin en dat is heel normaal – zolang het maar niet té vaak gebeurt. Als je vaker met tegenzin naar je werk gaat dan zonder tegenzin, is het misschien tijd voor nieuw werk. Dit zijn dé vijf signalen die aangeven dat je op zoek moet naar iets nieuws.

1. De verwachtingen zijn te hoog

Natuurlijk mogen er bepaalde verwachtingen zijn vanuit de werkgever, want ze betalen je nou eenmaal voor het werk dat je doet. Toch kan het zijn dat de verwachtingen veel te hoog zijn. Als je je bijvoorbeeld niet durft ziek te melden (of niet kan ziek melden, omdat je door moet werken) of als iedere verlofaanvraag er eentje te veel is, is het tijd om op zoek te gaan naar wat anders. Dat hou je namelijk helemaal niet zo lang vol!

2. Je hebt het te druk

Het is fijn om genoeg te doen te hebben op je werk, zodat de tijd een beetje snel gaat. Toch is té veel werk dan weer minder fijn. Je kunt hierdoor namelijk veel stress ervaren. Dit kan op lange termijn zorgen voor lichamelijke- of mentale klachten. Heb je dus last van pijntjes (hoofdpijn, buikpijn, gewrichtspijn), extreme moeheid of juist slapeloze nachten? Dan is de werksituatie niet gezond voor je. In dat geval moet je open kaart spelen bij je werkgever óf nieuw werk zoeken.

3. Je ziet er altijd tegenop om naar je werk te gaan

Het kan een keertje voorkomen dat je geen zin hebt, maar wanneer dit dagelijks gebeurt, is er iets aan de hand. Dat klinkt namelijk niet meer als een gezonde situatie. Tijd om een baan te zoeken waar je wel energie van krijgt dus.

4. Je krijgt te weinig betaald

Natuurlijk is het belangrijk dat je het leuk hebt op je werk, maar je bankrekening vullen is ook belangrijk. Dat is immers waar je voor werkt, want je moet jezelf kunnen onderhouden. Weet je zeker dat je niet genoeg geld ontvangt en zijn er geen mogelijkheden om te groeien in salaris? Tijd voor een nieuwe job.

5. Je raakt verveeld

Uitdaging is belangrijk om een baan leuk te blijven vinden! Het klinkt aantrekkelijk om de hele dag maar weinig te hoeven doen, maar daar kom je snel op terug. De tijd tikt namelijk veel sneller voorbij als je genoeg te doen hebt. Zonder werk duren de dagen ineens héél lang.

Lees ook: De werkpositie van dit sterrenbeeld zal deze maand in gevaar zijn