Eén van de belangrijkste dingen in een relatie is het hebben van respect voor elkaar. Als je merkt dat je partner je niet respecteert, dan kan je maar beter je koffers pakken en weggaan. Twijfel je wel eens of dit het geval is? Aan deze tekenen kan je herkennen dat je partner je niet respecteert.

Je hebt niet het gevoel dat je zijn prioriteit bent

Een relatie is natuurlijk geven en nemen, en je kunt niet alles op een weegschaal leggen. Maar als je merkt dat jij altijd op de tweede plek komt, terwijl dit voor jou niet zo is, dan heeft je partner geen respect voor je.

Hij luistert niet naar je

Als iemand je belangrijk vindt zal diegene altijd naar je luisteren met zijn volledige aandacht. Vooral op de momenten waarop jij dat nodig hebt! Merk je dat je iedere keer weer hetzelfde tegen je partner moet vertellen omdat diegene niet luistert? Dan is dat niet respectvol.

Hij is open over zijn aantrekkingskracht naar anderen

Wanneer je een relatie hebt, is het logisch dat je alsnog mensen tegenkomt die je aantrekkelijk vindt. Zo kan je partner ook mensen tegenkomen. Wanneer hij hier open over naar jou toe is, toont hij echt geen respect. Jij kan hier mega onzeker door worden!

Hij wil niet met jouw familie omgaan

Natuurlijk kan je je partner niet altijd dwingen om mee te gaan naar familie gelegenheden, maar als jullie samen zijn dan zou hij wel ervoor open moeten staan om je familie te ontmoeten. Dit hoort nu eenmaal bij een volwassen relatie.

Hij liegt tegen je

Bij een relatie gaat het om eerlijkheid en vertrouwen. Wanneer je het gevoel krijgt dat je partner niet eerlijk is of dat diegene dingen verzwijgt, dan is dit een big red flag. 

Hij doet niet zijn best voor jou

Wanneer je een relatie hebt, moet je soms even wat meer moeite voor elkaar doen.  Maar je merkt dat hij niets voor je zou doen als het maar een klein beetje extra inspanning vanuit zijn kant kost. Zo laat hij niet echt zien dat hij veel liefde en respect voor je heeft.

Er is geen ruimte voor compromissen

Wanneer je samen een relatie hebt, kun je het niet altijd met elkaar eens zijn. Daarom moet je wel eens compromissen sluiten. Maar merk jij dat compromissen sluiten bij jullie in de relatie niet kan omdat het moet gaan zoals hij het wil? Dan heeft hij zeker geen respect voor jou.

Hij komt nooit optijd

Te laat komen is een ander signaal dat jij gewoon geen prioriteit bent. Time to move on…

Jullie vrijen voor zijn behoeften

Wanneer je een vrijpartij hebt, doen jullie dit omdat jullie dit samen willen. Maar jij hebt het gevoel dat jullie tussen de lakens moeten kruipen omdat jij hem iets verschuldigd bent. En natuurlijk draait het ook allemaal om zijn behoeften.

Hij komt zijn woord niet na

Eindelijk komt hij weer eens met het idee om wat leuks te doen. Hier heb je natuurlijk heel veel zin in. Toch weet hij het weer goed te verpesten. Hij is namelijk zijn woord niet nagekomen. Dan is de pret er ook wel weer snel vanaf.

Lees ook: 10 tekenen dat hij respect voor jou en jullie relatie heeft