Een tijdje geleden kwam de documentaire The Tinder Swindler op Netflix, die gaat over de gevaren van Tinder. In de documentaire zien we hoe Simon Leviev verschillende vrouwen heeft opgelicht via de dating app Tinder. Inmiddels is Simon Leviev verbannen van Tinder, thank god!

Bron: The Tinder Swindler
Bron: The Tinder Swindler

The Tinder Swindler

Voor wie de docu nog niet heeft gezien, vertellen we kort waar het over gaat. In The Tinder Swindler zien we hoe Simon Leviev (wiens echte naam Shimon Hayut is) verschillende vrouwen oplicht via Tinder. Hij doet zich voor als ‘de zoon van’ een diamantmagnaat en neemt ze vervolgens mee op de meest luxe dates. Hij palmt de dames helemaal in met dure etentjes en helikoptervluchten en zegt vervolgens dat hij geld nodig heeft omdat hij in de problemen is gekomen. Hij speelt het spel zó goed dat alles super geloofwaardig is en de vrouwen trappen één voor één in zijn leugens. In de docu doen een paar vrouwen hun verhaal, één van hen Cecilie is nog steeds haar schulden aan het afbetalen..

Simon Leviev verbannen van Tinder

Als je The Tinder Swindler hebt gezien zul je (net als ons) in shock zijn geweest toen je aan het einde van de documentaire zag dat Simon Leviev nog steeds vrij rondliep én weer actief was op Tinder. Na verschillende vrouwen te hebben opgelicht voor miljoenen (!) heeft hij uiteindelijk maar 5 maanden in de bak gezeten. Vervolgens is hij vrijgesproken en was hij weer te vinden op de dating app. Gelukkig is Simon inmiddels verbannen van Tinder De Israëliër is nog wel actief op Instagram, waar hij zelf zijn verhaal wilde doen. Nu lijkt het toch of zijn account daar niet langer meer actief is. Misschien maar beter ook?

Dus, wees de volgende keer extra alert voor je iemand naar rechts swipet en doe altijd een background check. Better be safe than sorry!