Het condoom geeft je genoeg voordelen zoals bijvoorbeeld bescherming tegen soa’s en een zwangerschap, maar er zitten ook nadelen aan. De seks wordt namelijk zowel voor de vrouw als voor de man vaak als minder fijn ervaren door het condoom. Dat is natuurlijk zonde, vooral als dit makkelijk te verhelpen is met een simpel trucje….

Met dit simpele trucje is seks met een condom veel fijner FEM FEM

Het trucje

Wat houdt dit simpele trucje in? Volgens seksexpert Maureen Miller hoef je niets anders te doen dan het oude en vertrouwde glijmiddel te gebruiken. Zij raadt aan om een paar druppels glijmiddel in het topje aan de binnenkant van het condoom te doen. Dit voelt voor de mannen een stuk fijner en minder stroef aan op de huid. Als je dit simpele trucje toepast kun je onbezorgd veilige seks hebben zonder dat jij of je partner dit als minder fijn ervaart.

Let wel op….

Als je deze truc gaat toepassen is het wel erg belangrijk dat je glijmiddel op waterbasis gebruikt. Glijmiddel of olie op siliconenbasis tast namelijk het latex van het condoom aan, waardoor de kans bestaat dat het gaat scheuren. Dit wil je natuurlijk absoluut voorkomen. Ook speeltjes van siliconen gaan nooit samen met glijmiddel op siliconenbasis. Let hier dus goed op en kies voor glijmiddel van een kwalitatief goed merk.

Nog meer voordelen

Glijmiddel maakt niet alleen seks met een condoom een stuk fijner, maar blijkt in meer situaties onmisbaar te zijn. Zo vergemakkelijkt het de penetratie (met én zonder condoom), leent het zich perfect voor een snelle opstart bij vluggertjes en is het – jep, we ontkennen het niet – absoluut onmisbaar bij anale seks.

Happy humping!

Lees ook: 5 tips voor meerdere orgasmes tijdens de seks